Dumpad innan Alla hjärtans dag? Så kommer du över ditt ex

Alla hjärtans dag firas den 14 februari varje år. - Foto: Pexels & Unsplash
Dela på Pinterest
Är du nybliven singel eller har blivit dumpad av den du trodde var "the love of your life"? Här är tre saker du måste tänka på för att gå vidare.

Alla hjärtans dag närmar sig med stormsteg och för många är det en dag med blandade känslor. Har du en käresta att dela dagen med eller är du lyckligt singel? Grattis! 

Till den olycklige som nyligen har fått sitt hjärta krossat och gjort slut med pojk- eller flickvännen har vi några saker att säga...

1. Socialisera dig när du är redo 

Gör det som känns rätt och det du vill. Om du inte vill socialisera dig, stanna hemma! Börja i en liten skala. Vill du inte tillbringa Alla hjärtans dag ensam? Träffa din närmsta vän för en myskväll eller umgås med de du är extra bekväm med. Att gå ut "bara för att" brukar aldrig bli bra. 


2. Acceptera att du inte mår på topp 

Vi tänker att man alltid "ska" hitta på något roligt under ledigheten, på helgen eller på speciella dagar som Alla hjärtans dag – men man måste faktiskt inte det. Ge dig lite lugn och ro och tid för att bara vara. Det är inte konstigt att du är ledsen och behöver få ut alla dina känslor. Ta bort pressen över att du "ska" må bra och acceptera läget.


3. Försök att inte prata FÖR mycket om uppbrottet

Det är viktigt att prata om vad som hände och hur du känner dig – det får ta tid. Men glöm inte att det till slut inte blir bättre av att sitta och älta och spela upp gamla minnen som smärtar. Närmar sig Alla hjärtans dag?Försök att fokusera på något annat. På så sätt slipper du lägga tid och energi på sådant som är onödigt. 


Det är inte alltid enkelt att gå vidare efter att ett förhållande har tagit slut. Alla relationer ser olika ut, men har du någon gång tänkt på att det kan ha varit så att du bara har varit kär i bilden av en person? I videon nedan listar vi starka tecken för att det är just så.

Mer:

Därför känns det annorlunda andra gången du blir kär

Källa: Cosmopolitan