Gillar ditt ex dina bilder? Dejtingexperten förklarar vad det betyder

Om ditt ex gillar dina bilder kanske hen inte släppt dig.
Så vet du om ditt ex inte kommit över dig. - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Om ditt ex gillar dina bilder på sociala medier kan det finnas flera olika anledningar. Dejtingexperten Conell Barnett avslöjar nu hur du vet om hen vill ha dig tillbaka.

Ni hörs eller ses inte längre men ändå dyker det upp likes från hen så fort du har postat något på Instagram. Känner du igen dig? Vi snackar såklart om när ditt ex inte helt har släppt dig (ja, eller i alla fall fortfarande gillar dina bilder på sociala medier). 

Elite Daily frågade dejtingcoachen och experten Conell Barnett om råd, vad betyder detta egentligen? Den vanligaste anledningen till detta menar han är så enkelt som man kan gissa – hen har inte helt släppt dig och försöker ha kvar någon typ av relation genom att gilla eller kommentera dina bilder. 

Men det finns också andra orsaker till beteendet. Här är några av dem som Barnett berättar om.

1. Hen har svårt att lämna förhållandet bakom sig

Det enda som hen kan hålla kvar vid är dina bilder och på så sätt finns du på något sätt i hans liv. De flesta söker efter romantik och ibland menar Barnett att det helt enkelt är svårt att acceptera att relationen är slut.

2. Hen vill ha lite koll på vad som händer i ditt liv

Enligt Barnett är det inte ovanligt att ett ex använder sig av sociala medier för att hålla sig uppdaterade på hur ditt liv ser ut efter ert uppbrott. Och de är ofta extra nyfikna på om du träffar någon ny...

"De kollar in din Facebook eller Instagram, i hopp om att du inte dejtar någon, och när de inte ser några bilder som indikerar på det gillar de dina bilder av ren lättnad", säger han.

3. Hen "testar" dig för att se om det finns chans att hitta tillbaka

Man får inte glömma bort att en lajk inte alltid behöver betyda så mycket. Det kan vara en biprodukt av att följa någon. Tummen går liksom loss i flödet av sig självt ibland. Men det kan också vara ett sätt att kasta ut linan igen – i hopp om att du ska nappa.

"De stannar på din radar, eftersom att överge alla band skulle betyda att det verkligen är över – en smärtsam tanke. Att gilla dina bilder eller inlägg blir ett säkert sätt att säga, 'jag önskar att vi kunde bli tillsammans igen'", säger Barnett.


Om du verkligen vill veta helt säkert att ditt ex vill ha dig tillbaka kan du hålla utkik efter några särskilt tydliga tecken. Se vilka i videon nedanför.

Mer:

3 säkra tecken på att ditt ex vill ha dig tillbaka