Så vet du om hen ljuger på Tinder

- Foto: Foto: Leon Sibert/Unsplash
Dela på Pinterest
Vad ljuger människor ​egentligen om på dejtingappar? En undersökning från Stanford University har svaret!

I en studie gjord vid Stanford University har man tittat närmre på mobildejting och hur vi framställer oss själva. Har du någon gång haft dejtingappen Tinder och tänkt på vilka bilder du ska välja till din profil? Ja, det är inte alltid så enkelt och ofta vill vi visa upp oss från vår bästa sida. Du har säkert också någon gång funderat på om hen verkligen ser ut som på bilden eller om det personen nyss berättade är sant? I undersökningen Deception in Mobile Dating Conversations har forskarna valt att gå djupare på just detta och ställt sig frågan: Vad ljuger människor om på dejtingappar?

Vanligaste lögnerna folk skriver på Tinder

Svaret som de kom fram till handlar om två olika saker. Forskarna menar att vi ljuger om hur vi framställer oss själva, men också hur pass tillgängliga vi är. Det kan till exempel handla om att vi vill se så attraktiva och hälsosamma ut som möjligt och därför ljuger om att vi tränar mer än vad vi egentligen gör. Det kan också handla om att man ljuger och förmedlar en bild att man gillar samma saker som sin matchning, exempelvis en viss hobby. 

När det kommer till tillgänglighet menar forskarna i studien att man i många fall drar ut på sanningen om att man egentligen inte vill ses eller drar en dålig "ursäkt" för att man inte har hunnit svara i chatten. 

Känner du igen dig? Ja, oavsett hur ditt "game" ser ut får vi ta studien med en nypa salt. Forskarna undersökte nämligen endast 200 personers dejtingappar. Men något de även kom fram till var att endast sju procent av meddelandena de undersökte var baserat på lögner. 


Har du ingen aning om vad du ska skriva till någon du har spanat in på Tinder? Vad funkar och vad funkar inte? Ta reda på do's and dont's i videon nedan.

Mer:

Vad borde du skriva i din profil på Tinder? Testa här!

13 saker att skriva till din matchning på Tinder