5 frågor som avslöjar om det är dags att göra slut med din partner

tecken som visar att ni borde skiljas
Är det dags att göra slut? Tecken på att ni inte borde vara tillsammans - Foto: Shutterstock
Dela på Pinterest
Tvekar du på din relation med din partner? Här är fem frågor att ställa dig själv och få svaret på frågan: Är det dags att göra slut eller ge det en chans?

Går du i tankarna om att göra slut med din partner, men är inte helt säker på om det är det rätta valet? Här listar vi fem frågor som du kan ställa dig själv. Svara ärligt och fundera sedan över hur du känner dig.

1. Vill du ha sex med din partner?

Vill du knappt ha sex med din partner längre och har helt tappat attraktionen? Kanske tänker du också på att ha sex med andra? Om du funderar på att öppna upp relationen men fortfarande inte ser din partner vara med i bilden kan det kan vara ett tecken på att det är dags att lämna.

2. Har du ofta tråkigt med din partner?

När du träffar din partner och umgås känner du mest nja... Det händer inget roligt och du njuter inte av tiden. 

3. Vill du hellre hänga med vännerna?

Du har två möjligheter en fredagkväll, du kan hänga med vännerna eller gå på en dejt med din käresta. Vad väljer du? Om du alltid utesluter din partner och inte vill lägga tid och energi på hen är det ett tecken på att det är dags att göra slut.

4. Blir du lätt irriterad när du är med hen?

Känner du dig lättirriterad och lite sur när du är omkring din partner? Då är det inget gott tecken. Absolut kan man bråka och vara på dåligt humör, men om den känslan kommer tillbaka gång på gång är det en varningssignal.

5. Bråkar ni mycket?

Bråk och tjafs förekommer, men hur ofta är det egentligen rimligt att ni har en hetsig diskussion? Välj era fighter, men tänk också på vad ni egentligen bråkar om. Finns det något underliggande?

Inspiration: Cosmopolitan

Enligt parterapeuten Gary Brown finns det fyra vanliga konflikter som kan leda till att par gör slut. Men om du och din partner upptäcker det i tid och reder ut det så finns det stor chans att ni håller ihop och får en bättre relation. Se i videon nedan.

Mer:

Därför har du och din partner inte längre sex – 5 vanliga anledningar

Svarar du ja på dessa 15 frågor? Då kommer er relation att hålla