Därför har du och din partner inte längre sex – 5 vanliga anledningar

- Foto: Foto: Cody Black/Unsplash
Dela på Pinterest
Har du och din partner inte haft sex på lääänge och undrar vad det egentligen beror på? Då borde ni läsa det här.

Känner du att ditt sexliv med din partner är helt dött och att ni helt enkelt bara har slutat ligga? Tidningen Huffington Post frågade sex olika terapeuter vilka de vanligaste anledningarna är till att man slutar ha sex med sin partner. Här har vi sammanställt några punkter.

1. Ni pratar inte om sex

Att våga prata om det och faktiskt uppmärksamma att ni inte har sex är steg ett. Om ni kommunicerar, är ärliga och berättar vad ni tror kan vara anledningen finns det bara chanser för att det ska bli bättre. Kanske gör det att en gnista tänds igen? 

2. Ni känner er stressade 

Ni går upp till jobbet, arbetar åtta timmar, tränar och kommer hem för att laga middag. Kanske ser er vardag ungefär ut så? Inte konstigt att ni blir trötta!

Att känna mycket stress och vara trött är vanliga anledningar till en minskad sexlust. Tänk på vad och hur mycket ni äter under en dag och se till så att ni får i er alla vitaminer och mineraler som kroppen behöver. Ju bättre kroppen och sinnet mår, desto mer lust för sex! 

3. Ni har orealistiska förväntningar och krav

Kanske tänker ni att ert sex ska vara helt amazing varje gång? Om det är det, grattis! Men annars kanske ni bör tänka på era förväntningar och krav på varandra. Om någon av er känner en stor press och prestationskrav i sängen blir det sällan så bra... Prata med varandra och släpp kraven! 

4. Någon av er mår psykiskt dåligt

Att må psykiskt dåligt kan påverka en persons sexliv och minska lusten. Våga berätta för den andra att det kan vara en anledning till att ni just nu har mindre sex. Öppnar ni upp er kommer ni förhoppningsvis komma varandra ännu närmare och samtidigt slippa gå runt och fundera över problemet.

5. Ni kritiserar varandra 

Att ge förslag, råd och ge konstruktiv kritik till sin partner är bra. Men att hela tiden kritisera den andra och bemöta den med stark kritik kan göra att sexlusten minskar. Prata, prata, prata! Berätta hur du känner i en viss situation eller efter att du har fått en kritisk kommentar. Kanske är din partner inte medveten om det på samma sätt som du är?

Källa: Huffington Post


Men bara för att ni inte har haft sex på länge behöver det inte betyda att er relation snart är ett minne blott. Oroar du dig ändå? Ta en titt i videon för att ta reda på vad du måste tänka på om sexlivet känns för torrt.

Mer: 

5 tecken som visar att ni är redo att gifta er

Singel? Här är 5 orsaker till att det är du som är problemet