Senaste skönhetstrenden "cold makeup" – såhär skapar du looken

- Foto: STELLA Pictures/Avalon, CAIA, Bangerhead, Åhlens
Dela på Pinterest
Tänk dig en riktig krispig vinterdag, när man kliver in från kylan och kinderna är sådär perfekt rosiga – det är precis vad som är ”cold make up”. Den populära sminktrenden har tagit TikTok med storm efter kändisar som Hailey Bieber skapat looken. Vi reder ut vad som behövs för att skapa looken.

Artikeln innehåller kommersiella länkar

Vad är "cold make up"?

Cold makeup eftersträvar att efterlikna den naturliga effekten som kyla ger på vintern. Rosiga kinder och spänstig lyster där målet är att skapa en fräsch, livfull och samtidigt sofistikerad look som man får efter en kall vinterdag. Produkterna som används i cold makeup är ofta i kalla nyanser med skimmer och glans, vilket förstärker den frostiga känslan.


Rouge

För att verkligen fånga den där frusna rodnaden som vinterkylan ger, så behöver man använd en kall, rosafärgad rouge för att skulptera fram kinder som ser ut som om man just kommit in från en krispig vinterdag. Applicera produkten på kindernas högsta punkter där du naturligt rodnar när temperaturen sjunker. Köp den här!


Läppglans eller läppstift

För att skapa "cold makeup" behöver man ett glansigt men täckande läppglans i en rödrosa nyans. Hourglass har en läpprodukt som är en hybrid mellan ett krämigt läppstift och ett läppglans och nyansen Rise 100 är perfekt för att få till cold make up. Köp den här!

Highlighter

Slutligen, för att fullända cold makeup-looken behövs en highlighter. Den här highlightern från CAIA har en krämig konsistens som glider på huden och ger ett naturlig glow. Den guldiga nyansen med varm underton är perfekt för att framhäva ansiktsdragen och ge en touch av skimmer.Köp den här!

Läs även: 

Bianca Ingrosso listar sina skönhetsfavoriter – här är hela listan

Festliga sminkningar med glitter och skimmer

Så får du håret att växa med hjälp av rosmarinolja – 4 tips

Latte makeup – produkterna du behöver till sminktrenden