Mest läst

Så får du håret att växa med hjälp av rosmarinolja – 4 tips

- Foto: Pexels
Dela på Pinterest
Drömmen om ett långt, tjockt och friskt hår är något som många människor strävar efter. I jakten på olika sätt att stimulera hårväxt har naturliga alternativ blivit alltmer populära, där rosmarin olja sägs vara en framgångsfaktor.

Artikeln innehåller kommersiella länkar

Ett vackert och välmående hår är något som många av oss strävar efter. En naturlig och traditionell metod som har sägs vara en framgångssaga är rosmarinolja. När det kommer till hårvård har rosmarinolja en lång historia för att förbättra hårets tillstånd och främja hårväxt.

Fördelarna med rosmarinolja

Rosmarinolja är rik på näringsämnen och antioxidanter som kan ha flera positiva effekter på håret och hårbotten, bland annat dessa effekter:

  • Förbättrar blodcirkulationen i hårbotten: En av de viktigaste faktorerna för hälsosam hårväxt är att säkerställa att hårsäckarna får tillräckligt med näring och syre. Rosmarinolja kan bidra till att öka blodcirkulationen i hårbotten, vilket i sin tur kan främja hårväxten. För att få extra blodcirkulation kan man använda en scalp brush som man masserar hårbotten med, klicka här för att komma till en scalp brush från Maria Nila.
  • Minskar håravfall: Studier har visat att rosmarinolja kan hjälpa till att minska håravfall genom att förbättra hårsäckarnas hälsa och förlänga hårcykeln.

Så använder du rosmarinolja

Det finns flera sätt att använda rosmarinolja för att främja hårväxten, här är några olika tips på hur man kan göra:

  • Schampo och balsam: Tillsätt några droppar rosmarinolja till ditt vanliga schampo eller balsam och använd det som vanligt. Eller använd ett schampoo som redan innehåller rosmarinolja, som Scalp schampoot från Sachajuan, du hittar det här!
  • Hårmask: Unna dig en lyxig hårmask som innehåller rosmarinolja, låt den verka 20-30 minuter för att få bäst effekt och skölj noggrant ut den. Tips: denna bästsäljande och ekologiska hårmask från Neil's Yard Remedies innehåller rosmarinolja, du hittar den här!
  • Hårvatten: Du kan även göra ditt eget rosmarinoljebaserade hårvatten genom att blanda några droppar rosmarinolja med vatten och använda det som en sköljning efter schamponering. För de som inte har tiden så finns det även färdig näringsspray från Maria Åkerberg, du hittar det här!

Just nu har Bangerhead Haircare days med upp till 25% på utvalda hårvårdsprodukter. Kampanjen är giltig från 11/9 – 24/9 2023.

Rosmarinolja i håret

Det är viktigt att man testar produkten lite av oljan på huden först för att se om din hud reagerar. Märker du att din hud eller hårbotten börjar klia, svida eller att du får utslag så bör du sluta använda oljan.

Rosmarinolja för hårväxt

Här visar en person hur hennes hår vuxit efter hon använt rosmarinolja under några månader.

Läs även:

Årets julkalendrar eller adventskalender 2023 – inom smink och skönhet

Charlotte Tilbury makeup öppnar i Sverige – tips på 11 virala produkter att köpa

Hårinpackningar för torrt hår – 6 tips

Bästa gellack för hemmabruk – med eller utan lampa

Hur får man håret att hålla? – 8 tips för en hållbar frisyr

Trenchcoats för dam – 9 snygga och prisvärda trenchcoats

Skinnjacka för dam – 6 snygg skinnjackor att bära i höst

Jobbväskor för dam – 13 snygga och rymliga jobbväskor