Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

9 sätt att få bort pormaskarna

Tips på hur du får bort dina pormaskar.

Dela på Pinterest
Har du problem med pormaskar? Och undrar du varför de uppstår? Nu listar vi nio enkla åtgärder som får dem att försvinna!

Vad är pormaskar och varför får vi dem?

En pormask är en tilltäppt por. En pormask uppstår när en por blir fylld av talg från huden eller smuts från smink och andra oljor!

Vad är skillnaden på en pormask och en finne?

En finne är en inflammerad pormask som bildas när man till exempel klämmer och pillar på sina porer!

Varför har vissa mer pormaskar och finnar än andra?

De som drabbas av finnar och orena porer har en större produktion av talg i huden. Detta kan man inte gör något åt mer än att äta bra och nyttig mat samt vitaminer.

Så blir du av med dina pormaskar:

1. Kläm inte!

Den viktigaste regeln, kläm inte dina porer! Genom att klämmapormaskar kan du lätt orsaka inflammation, finnar och acne. Du kan även få ärr!Om du måste klämma så ska du vara noga med att använda bra hudvårdsprodukteroch rengöra ansiktet efteråt.

2. Håll huden ren

Håll huden ren, använd så lite smink som möjligt och sov aldrigmed smink! Rengör huden morgon och kväll, använd ansiktsvatten för att kommaåt porerna på djupet och få bort rester av din makeup. Undvikoljebaserade krämer och smink. Hitta en nattkräm för din hudtyp som låter hudenvila och stänger porerna under natten.

3. Ha tålamod

Porerna försvinner inte direkt efter en rengöring och det finnsingen produkt som tar bort dem under natten. Men genom att lägga tillregelbundna rutiner på hur du sköter din hy så kommer du märka stor skillnad.

4. Ånga huden

Att ånga huden är jättebra! Det öppnar porerna så att orenheterkommer ut. 

Gör så här: Koka upp vatten i en kastrull och ta sedan av denfrån plattan. Håll huvudet ovanför kastrullen och håll ångan inne genom attlägga en handduk över huvudet och kastrullen. Efter ska du peela och skrubba hudenför att verkligen få ut pormaskarna!

5. Varmt vatten

Varmvatten hjälper till att lösa upp porer! Skölj ansiktet medvarmvatten morgon och kväll innan du ska använda ditt ansiktsvatten.

6. Isbiten - din bästa vän

Att smörja ditt ansikte med en isbit minskar dina porer! Det kallavattnet tajtar nämligen till de öppna porerna.

7. Använd mineralsmink

För det bästa resultatet ska du använda så lite smink sommöjligt. Men om du ska på fest och verkligen vill ha en snygg bas är den bästalösningen mineralsmink och löspuder. Vi vill inte ha något flytande smink somtäpper igen porerna. Kom ihåg att less is more!

8. Ansiktsmasker

Hitta masker med kol-ingredienser! ( fråga i butiken så får dusnabbt hjälp) Dessa masker används för att ta bort igentäppta porer. Appliceramasken en gång i veckan eller varje dag!

9. Gör egna pore stripes

Ett bra sätt att få bort porer är med pore stripes. Och ännubättre, du kan göra dem hemma! 

Gör så här:
 Blanda 1 mskgelatinpulver och 1½ msk mjölk i en skål. 
Värm i mikron i 10-15 sekunder.Blanda och
 låt det svalna lätt. Pensla sedan på smeten på näsan och låtden torka. Dra sedan bort gelatinet som ett plåster. Du kommer att se massavita pormaskar som följt med!

Vill du ha fler tips på saker som verkligen kommer minska dina pormaskar? Spana in vad du måste göra i videon nedanför.

Mer:

4 saker som verkligen kommer minska dina pormaskar

Därför är dina pormaskar svarta