6 skönhetsvanor du måste sluta med i 20-årsåldern

Skönhetsprodukter du borde börja använda i 20-års åldern – innan du fyllt 30. - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Se de viktigaste skönhetstipsen som du måste ta med dig innan du hinner fylla 30 år.

1. Tvätta ansiktet med vatten och tvål

Många slarvar med ansiktsrengöringen och använder vanlig tvål och vatten. Det kan torka ut huden och ge dig finnar, uttorkad hy och påskynda åldringsprocessen. Införskaffa en bra rengöring och gör det till en självklarhet.

2. Du struntar i ögonkrämen

Många under 30 underskattar ögonkrämen och tycker den är onödig. Men huden runt ögonen skiljer sig från resten av ansiktet och du får lätt fina linjer och känsliga ögon om du använder en dålig kräm. Så inför 30-års åldern, investera i en bra ögonkräm!

3. Du solar utan SPF

SPF kan motverka svarta pormaskar, skyddar din hy från att få pigmentfläckar, rynkor och andra ålderstecken. Men viktigast av allt så skyddar den mot hudcancer. Huden är kroppens största organ – ta hand om det!

4. Du glömmer av händerna

Glöm inte ta hand om dina händer. Se till att ha en handkräm vid skrivbordet och få in det som vana att smörja in dina händer emellanåt. Passa även på att smörja in dina händer med samma produkter som du använder i ansiktet istället för att skölja bort det i handfatet.

5. ... och dekolletaget

Gör samma rutin i ansiktet som på halsen och bröstkorgen! Ett vackert lyster på halsen och dekolletaget kan lyfta en hel look så glöm inte bort det.

6. Du slarvar med fuktkrämen

Underskatta inte kraften i en bra fuktkräm. Innan du fyller 30-35 så är det den viktigaste egenskapen i din hudvård. Fukt och SPF är superviktigt att få in i sin hudvårdsrutin.

Funderar du på att börja använda produkter med "Anti-age"? Vid vilken ålder är det egentligen dags för det? Vi har frågat en hudvårdsexpert som gav oss ett ganska oväntat svar. Se vad som gäller i videoklippet nedanför.

Mer:

Hennes geniala hack för att bli av med finnarna är det smartaste vi sett

Här är plagget du ska torka håret med istället för handduken