Frisyren du ska sova i – om du vill ha friskt och vackert hår

Tjej, hårfrisyr
Vilken frisyr brukar du ha när du går till sängs? - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Vi ger dig tipsen om vilken frisyr som är bäst att ha innan du går och lägger dig.

Vad gör du med ditt hår innan du går och lägger dig? Det kan faktiskt ha stor betydelse för hur fräscht håret håller sig.

Att sova med håret uppsatt i en knut gör att du slipper vakna upp dagen efter med ett tovigt och trassligt hår. Det blir dessutom mindre frissigt och hårstråna slits inte lika mycket eftersom håret inte gnuggas mot kudden hela natten.

Viktigt är dock att du är noga med att tofsen är ganska löst sittande. En för hårt sittande tofs kan nämligen slita på håret. Ett tips är att använda sig av silikonsnoddar. Det är skonsammare!

Att sova med knut ger dessutom extra volym till håret. Använd lite mousse och sätt upp håret i en bulle så kommer du vakna morgonen efter med perfekt vågigt svall.

Smidigt, skonsamt och så snyggt!

Heatless curls

Ett annat knep är att använda ett heatless curl band som formar lockar i håret utan att man behöver använda värme. Detta har blivit en viral trend och  populärt alternativ för att undvika potentiell skada som värmeredskap som locktänger och plattänger kan orsaka. Det finns många olika tekniker för att åstadkomma heatless curls, ett populärt alternativ är att använda bandet från morgonrocken eller strumpor. Dessa metoder låter håret formas till lockar medan det torkar, vilket ger ett naturligt och hållbart resultat utan att utsätta håret för höga temperaturer. Du hittar kitet för heatless curls här!

Läs även

Årets julkalendrar eller adventskalender 2023 – inom smink och skönhet

Charlotte Tilbury makeup öppnar i Sverige – tips på 11 virala produkter att köpa

Så får du håret att växa med hjälp av rosmarinolja – 4 tips

Latte makeup – produkterna du behöver till sminktrenden

Bildkälla Stella Pictures

Gilla Modette på Facebook!