Så får du bort gult hår efter en blondering eller blekning

Silvershampo, blondering
Så här blir du av med gula och orangea toner i håret efter blekning.
Dela på Pinterest
Har du blekt håret och vill få bort den där varma gula färgen? Modettes chefredaktör Sara Lund har gått från mörkhårig till ljus – och nu ger hon sina bästa tips.

Att lyckas gå från mörkhårig till ljushårig är inte det lättaste. Det sliter massor på håret och resultatet blir sällan som man själv vill. Det bästa är alltid att gå till frisören, men om du inte har pengar eller tid så går det även att fixa hemma.

Modettes chefredaktör Sara Lund har gått från mörkhårig till ljushårig på egen hand, och har bara gått till frisören en gång under processen.

– Mitt hår började gå av till slut, så jag försökte rädda det med flera olika inpackningar. Jag hade lyckats komma till en ljus ton, men det var fortfarande för varm ton med en touch av gult, säger Sara.

Sara använde sig av blekningar som var "askiga" och skulle ta bort gula toner, men trots det så gick de varma tonerna inte riktigt ut.

Nu har Sara inte färgat sitt hår på ett halvår, men det håller sig fortfarande kallt och ljust.

– Det blir alltid lite varmare efter ett tag, hur mycket du än bleker det, säger Sara.

Men räddningen är ett bra silverschampo, som tar bort de gula tonerna på riktigt, och samtidigt inte skadar håret för mycket.

Saras favoriter är Fudge "Violet Toning" och Fanola "No Yellow".


– Fudgeschampot är det som känns mest skonsam tycker jag. Det kan jag ha i flera minuter utan att håret blir för grått och silvrigt.  Fanolaschampot är superstarkt och ditt hår blir lite för silvrigt om du har i det för länge. Har du mycket varma toner i håret rekommenderar jag Fanola, men om du har ljust och vill bara fräscha upp det så rekommenderar jag Fudge, säger Sara.

Mer:

Läs hur Sara gick tillväga för att bleka håret här