Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

Vill du bli brun snabbare när du solar? Då måste du ha koll på det här

Vill du bli brun snabbare när du solar? Se knepen här!. Foto: unsplash
Dela på Pinterest
Vill du maximera din bränna i sommar och få så mycket färg som möjligt i solen? Då borde du känna till de här sakerna!

1. Ät tabletter som förbereder din hud på solen

Du kan förbereda huden på solen från insidan ut med hjälp av kosttilskott som gör att du får en jämnare färg och att du blir brun längre. Be om hjälp på din hälsokostbutik för att hitta rätt tabletter som passar dig.

2. Använd solskyddsfaktor

Vi vet, när solen väl kommer så vill man inget annat än att smörja in sig i någon nästan giftig olja som bara maxar ens bränna. Men det är inte en bra idé. Använd en solskyddsfaktor som skyddar din hy. Solens strålar kommer ge dig färg som håller, utan att du blir röd och sen flagnar direkt.

3. Sola med måtta

Att ligga ute i solen timme efter timme kommer inte göra dig mer brun, utan bara bränd. Så om du planerar en heldag i solen så ha med dig kläder, ett parasoll och mycket solskyddsfaktor som skyddar din hud under dagen. Ligg inte och pressa i flera timmar.

4. Det är okej att fuska fram brännan

Det är ganska konstigt egentligen att vi är så måna om att det ska vara en "riktig" bränna, utan brun utan sol. För vad spelar det egentligen för roll? Huvudsaken är ju att din hud mår bra och att du inte slösar bort hela sommaren liggandes i din svett för att kriga dig till en bra bränna, när du kan "fuska" dig till en på en timma. Så använd produkter som bygger upp din färg allt eftersom så sparar du både in på din tid och din hälsa. 

Det finns några saker som läkare vill att du ska veta om brun utan sol. Se vad du måste ha koll på i spelaren nedan:

Mer:

5 fel du gör när du använder brun utan sol – som gör dig fläckig