Så använder du din beauty blender rätt

Du måste blöta din beauty blender när du använder den
Så ska du använda din beauty blender på rätt sätt - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Att använda en beauty blender till att applicera foundation eller concealer är både lätt och smidigt, men det finns en detalj många av oss glömmer bort – som faktiskt kan sabba hela sminket.

Det var för några år sedan som beauty blendern kom in i skönhetsvärlden som en bomb och fullständigt exploderade. Det blev en trend på bland sminkprofiler på Youtube att använda sig av den lilla svampen, och snabbt därefter fanns den i de flesta sminkväskorna världen över.

Det är alltså en liten svamp som du använder för att applicera din foundation, concealer, eller någon annan flytande produkt som man önskar. 

Bildkälla: Instagram/beautyblender

Det har kommit flera olika varianter av originalet "beauty blender", men alla fungerar på liknande sätt. Den gör att din bas lägger sig jämn och täckande i ansiktet.


Bildkälla: Instagram/beautyblender

Men det finns några saker du måste tänka på när du använder din beauty blender, som kan avgöra hur resultatet av ditt smink blir.

Det första är att regelbundet tvätta den, då det samlas massvis med bakterier i den lilla svampen. Här kan ni läsa om hur ni tvättar den på bara någon minut.


Bildkälla: Instagram/beautyblender

Men en annan viktig sak, som många glömmer, är att den måste vara fuktig när man använder den. Detta för att svampen inte ska suga åt sig allt smink i stället för att det ska fastna på huden, samt att en fuktig beauty blender gör att sminket lägger sig betydligt mer jämt och naturligt på huden.

Så, innan du ska använda din beauty blender – glöm inte att att fukta den först! Ta den under kranen med ljummet vatten i någon sekund, krama sedan ur den ordentligt och börja sminka dig.

Mer:

L'Oréal släpper läppstift som doftar choklad

Här avslöjar tjejer sina bästa skönhetstips – har du koll på alla?

Gilla Modette på Facebook!