Därför borde du applicera din fuktkräm ovanpå ditt smink

Du borde applicera fuktkrämen efter att du sminkat dig.
Du borde verkligen börja applicera din fuktkräm efter att du sminkat dig - Foto: Bildkälla: Unsplash
Dela på Pinterest
Många använder sin dagkräm fel och tror att man bara ska applicera den innan man sminkar sig. Men att använda en fuktkräm flera gånger om dagen, ovanpå sminket, har många fördelar.

Att använda en fuktkräm morgon och kväll är inte tillräckligt – om du vill få ut det mesta av din sminkning så borde du applicera fuktkrämen efter att du sminkat dig. Många makeup artister har ett hemligt knep som du verkligen borde lära dig för att behålla en fräsch look hela dagen.

Din foundation har ofta en förmåga att torka ut din hy under dagen och det kan göra att sminket krackelerar och att huden blir torr och fnasig.

Bildkälla: Unsplash

Men enligt skönhetsdrottningen Sunday Riley så finns det ett hack som bara de bästa makeup artisterna känner till.

"Många professionella makeup artister applicerar Tidal Water Cream ovanpå sin foundation under dagen", sa Sunday till Intothegloss.

Bildkälla: Unsplash

Genom att dutta på en liten klick fuktkräm så torkar du inte bort det sminket du har utan du tillför bara fukt som släcker hudens törst och håller din foundation snygg hela dagen. Så att applicera sin dagkräm ovanpå sitt smink är inte en dum idé!

Om din dagkräm dessutom innehåller solskyddsfaktor så behöver du applicera den flera gånger om dagen för att skyddet ska hålla.

Mer:

Därför blir ditt hår fett – och så undviker du det

Här avslöjar tjejerna sina bästa skönhetstips – har du koll på alla?