9 största skönhetstrenderna 2019 – enligt Pinterest

Ett bildmontage med de allra största trenderna från 2019.
10 största skönhetstrenderna 2019 – enligt Pinterest. - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Varje dag görs miljontals sökningar på Pinterest efter skönhet, mode, inredning med mera. Nu har de samlat de vanligaste sökningarna på temat skönhet och trenderna talar sitt tydliga språk.

1. Läppar i poppande färg

"Standout lip colour" är en av alla sökningarna som ökat rejält på pinterest. Med en ökning på hela 467% så råder det ingen tvekan om att läppstift i starka färger kommer bli en stor trend 2019.

2. Lila hår

Lila hår är en återkommande trend som ökat +1077% i sökningar på Pinterest under den senaste tiden. Önskar du att ringa in 2019 med en ny frisyr så borde du satsa på lila!

3. Grått hår

Känns lila lite väl vågat? Då kan du satsa på en askigare grå ton. Det är inte lika populärt men sökningar på hur man ska bli gråhårig har ökat med 879%. Så det är fortfarande väldigt trendigt – och framförallt snyggt.

4. Powder dip nail

2019 målar vi inte naglarna – vi dippar dem. Ökningarna efter Powder dip nail har ökat med 442% så denna nya nagelteknik kommer nog konkurera med gellack nästa år.

5. Häxhazel

Sökningar efter produkter med häxhazel eller "Witch Hazel" som det heter har ökat med 305%. Häxhazel i sköhetsprodukter ska vara extra bra mot känslig hy och dessutom ska det ha en anti-inflammatorisk effekt på huden.

6. Glossy make up

För en tid sen blev det extra trendigt att använda sitt läppglans till mer än bara läpparna, istället började vi applicera det på våra ögonlock och kindben. Det har hållit i sig och dessutom har sökningarna efter "Glossy make up" ökat med 89%.

7. Flytande exfoliering

Exfolieringar och syror är hetare än någonsin och det kommer bara fortsätta växa nästa år. Inför 2019 så har sökningarna på "liquid exfoliators" ökat med 58%.

8. Lash lift

Lash lift blir också allt större. Vår redaktör Frida Eklöf testade lash lift och tyckte till om den nya skönhetstrenden. Läs hennes recension här!

9. Korta luggar

Sökningar på kortare luggar har ökat med hela 51%. Så om du funderat på att klippa lugg så är det bara att boka in en tid!

Har du sett vilka modetrender som kommer bli allra störst nästa år? Se de allra hetaste trenderna i videon nedanför.

Mer:

Här är de största trenderna våren 2019