Frisörer från Björn Axén berättar: Få mer volym i håret – tips för tunt hår

Tips för mer volym i tunt hår. - Foto: Envato.com
Dela på Pinterest
Här kommer tips från proffsen som jobbar på Björn Axén. Hur får vi med tunt hår fylligare och mer volym? Vilken frisyr är bäst? Läs allt du behöver veta om hur du får tjockare hår!

Artikeln innehåller reklamlänkar.

Drömmer du om en fylligare frisyr? Om du har tunt hår kan det kännas svårt att få till den där härliga volymen, men det finns faktiskt sätt att få ditt hår att se tjockare ut. Här är några tips från frisörerna Hanna Österberg och Jack Lawrence som jobbar på Björn Axén, som hjälper dig att få till en fylligare frisyr.

1. Tunt hår: Gör en hårförtjockning

Funderar du på att snabbt få ett tjockare hår? Då kan lösningen vara en hårförtjockning. Det är ett utmärkt alternativ för att få håret att se fylligare ut, utan att behöva ändra din frisyr eller spendera lång tid på styling. Många tror att extensions är dyra, men faktum är att om du bara vill göra en förtjockning så behöver du bara sätta in enstaka slingor där det behövs. Det är ett smart sätt att ge dig en snabb makeover.

2. Tunt hår: Välj en kortare frisyr

För en mer permanent förändring som får håret att se tjockare ut kan en kortare frisyr vara ett bra alternativ. Det är dock viktigt att undvika uppklippta frisyrer och istället välja solida och raka former. Om du vill ha mer variation i din frisyr kan du be din frisör om att klippa kortare detaljer runt ansiktet, vilket kan framhäva ditt ansikte och ta fokus från de tunnare partierna. En kort bob-frisyr eller en pixie-frisyr kan också ge intrycket av ett tjockare hår men tänk på att välja en frisyr som passar din ansiktsform och personlighet.

3. Tunt hår: Gör en volymföning

För att få ett tunt hår att se fylligare ut är en volymföning ett bra alternativ! För det bästa
resultatet bör du börja med att använda en treradig borste för att föna upp volymen vid
hårbotten. Därefter kan du använda en rundborste för att fortsätta bygga volym vid
hårrötterna och släta ut längderna.

Använd rollers 

Om du vill ha ännu mer volym är ett tips att använda rollers vid stylingen och låta dem sitta i
cirka 10–15 minuter till dess att håret har svalnat. När du sedan tar ut dem kommer du att
märka att volymen håller bättre och att ditt hår ser tjockare ut.

4. Tunt hår: Använd volymgivande produkter


Om du vill skapa intrycket av ett fylligare hår är det viktigt att använda rätt typ av produkter. Välj volymgivande schampo och balsam när du tvättar håret för att lägga grunden inför stylingen och ge håret de bästa förutsättningarna för att bygga volym. När du stylar håret kan du till exempel använda produkter som Volumizing Mousse, Salt Water Spray eller Salt Water Gel för att skapa extra volym. 

Se däremot till att du endast applicerar stagande produkter vid hårrötterna för att undvika att du tynger ner håret. Efter att du har stylat ditt hår är det en bra idé att avsluta med produkter som ger en extra volymboost, till exempel Volumizing Dry Shampoo Paste eller Dry Spray Texture & Volume.

Genom att välja rätt produkter kan du behålla volymen och fylligheten i ditt hår längre, utan att behöva oroa dig för att det snabbt blir platt eller tyngt. På så sätt kan du njuta av en fylligare frisyr som håller hela dagen.

Produkter som gör tunt hår fylligare.


5. Tunt hår: Var skonsam mot ditt hår och hårbotten

Om du vill återfå ett tjockare hår som blivit tunt på grund av stress eller yttre påfrestningar, är det viktigt att vara försiktig när du borstar och hanterar ditt hår. För att undvika onödig belastning på håret bör du använda extra skonsamma hårborstar och undvika att gnugga håret med handduken efter tvätt. Sov inte heller med blött hår eftersom det också kan skada och bryta av dina hårstrån.

För att bevara ett friskt och starkt hår är det dessutom viktigt att du tar hand om din hårbotten. Använd vårdande schampo, balsam, inpackning och serum som hjälper till att hålla din hårbotten återfuktad och välmående.

Läs mer: Trendiga Frisyrer 2023.