Därför vill alla ha en varmluftsborste – voluminös och glansig look

Tjejer med volym i håret
Få volym med en varmluftsborste - Foto: Pexels.com
Dela på Pinterest
Varmluftsborsten har varit ett hett ämne i år och fortfarande är det många som har satt upp den på sin önskelista. Men varför är det så bra med en varmluftsborste? Se här!

Artikeln innehåller annonslänkar.

Senaste åren har varmluftsborsten blivit väldigt populär, och den blir en stor favorit för allt fler personer. Om du ännu inte har testat en sådan men är nyfiken så kommer vi här att gå igenom allt du behöver veta om detta smarta stylingsredskap.

Varför pratar alla om att köpa varmluftsborste?

Att varmluftsborsten blivit så populär som den är beror förmodligen på sin mångsidighet. Att den kan användas på flera sätt innebär att flera har användning av den. Man kan använda en varmluftsborste på flera sätt. Varmluftsborsten kan torka håret, ge volym och ge en fin form på håret. Den kan alltså används både som hårfön, och för att styla frisyrer.

Hur stylar man håret med en varmluftsborste?

Varmluftsborsten kan som sagt användas på flera sätt, och hur man stylar håret med den beror på vad man vill åstadkomma. Det enklaste är dock att använda den när håret är halvtorrt, och att dela upp håret i flera sektioner. Börja där du tycker att det är enklast, det kan vara till exempel undertill. När du sedan använder varmluftsborsten så börjar du i hårbotten och fortsätter sedan ut mot topparna. Du drar sedan varmluftsborsten långsamt från rot till topp för att få en voluminös och glansig look.

--> Läs mer om trendiga frisyrer 2023

Få en salongsfönad look med varmluftsborste

Vill du ha en salongsfönad look så böjer du topparna inåt lite extra. Du kan även snurra in håret med hjälp av borsten, för lockigare resultat. Sätt sedan fast locken med en klämma tills den svalnar, för att få lockarna att hålla bättre.

Var kan jag köpa en varmluftsborste?

Här finns en roterande varmluftsborste för 1099 kronor

Här finns ett annat alternativ på en varmluftsborste som ger volym för 579 kronor.

Är det värt att använda varmluftsborste på kort hår?

Ja, det fungerar absolut att använda varmluftsborste även om man har kort hår. Det finns flera olika storlekar, vilket gör att det fungerar oavsett hårlängd. Har du kort hår så ska du välja en smalare varmluftsborste.

Inspiration – frisyrer med varmluftsborste

Här kommer inspiration och hur du stylar ditt hår steg för steg med en varmluftsborste. Vi har valt ut en tutorial för dig med kort hår men också en annan för dig med längre hår.Styling för kort hår

Styling för långt hår