7 vanliga hårmissar (som du troligen gör varje dag!)

Street style
Vanliga hårmisstag du gör varje dag. - Foto: Shutterstock
Dela på Pinterest
Här är misstagen som kan förstöra håret (och du gör dem troligtvis varje dag...)

1. Du har håret uppsatt i tofs

Dina hårstrån blir sköra och minde elastiska när du bär tofs. Därför är det viktigt att ibland låta håret vila från gummisnoddar. Trivs du bäst i uppsatt hår bör du använda silikonsnoddar eller fläta håret. Det är skonsammare.

2. Du tar balsam och inpackning i fel ordning

För bästa resultat ska du använda inpackning efter schamponering och före balsam. Balsam används för att försluta och skydda hårstråna efter dusch och om du inte gör detta efter en inpackning är risken att håret skadas.

3. Du rensar inte filtret på hårfönen

Om du inte tar bort gammalt hår i filtret på fönen försvagas luftflödet och det tar längre tid att torka håret. Då sliter du på håret under en längre tid.

4. Du borstar för ofta och för intensivt

Borsta håret med mjuka rörelser. Om du är hårdhänt riskerar du att skada håret.

5. Du använder för varma redskap

Det är inte optimalt för håret att ha fönen eller plattången på högsta värme. Styla håret med något lägre temperatur. Det tar lite längre tid, men det är ett bra tips för dig som vill ha friskt hår.

6. Du sätter upp håret medan det är blött

Det kan irritera håret och till och med göra så att hårstrån bryts sönder. Vänta därför med att använda tofs tills håret är torrt. Vill du ändå sätta upp ditt blöta hår, använd hårklämmar.

7. Du glömmer ta hand om hårbotten

En frisk hårbotten är viktigt för att håret ska växa, men oftast lägger vi inte lika mycket tid på att ta hand om den som kroppens övriga hud. Hårbottnen utsätts ständigt för varmt vatten och hårprodukter, vilket torkar ut huden och hårstråna. Det gör att håret lättare bryts av.


Går du och lägger dig på huvudkudden med blött hår? Då borde du läsa det här! Det finns nämligen flera nackdelar med det...

Mer:

Därför ska du alltid sova med stängd sovrumsdörr