LPG-behandling – allt du behöver veta INNAN massagen

LPG-behandling – så här funkar det. Läs allt om pris, behandling och resultat. - Foto: Yavdat/Shutterstock
Dela på Pinterest
Vad är egentligen en LPG-massage och hur funkar behandlingen mot celluliter och rynkor? Här är svaren på de vanligaste frågorna!

LPG är en mekanisk djup bindvävsmassage som sägs öka blodcirkulationen i kroppen och stimulera kollagen- och elastinproduktionen i huden. Det används ofta som en behandling mot celluliter och kan också hjälpa att strama till huden och ta bort rynkor. Behandlingen är också vanlig innan och efter fettsugning.

Bär kroppstrumpa under LPG-behandling

Under behandlingen bär man en kroppstrumpa medan en LPG-maskin dras över kroppen. Det är alltså inga nålar utan en massagemetod med motoriserade rullar och vakuumsug som "masserar" kroppen. Kroppstrumpan får man ibland låna, men annars köper man en som man återanvänder under hela behandlingsperioden. Det går också att göra LPG-behandling för ansiktet. 

Vad får man för resultat av LPG?

En LPG-behandling tar ofta mellan 30-60 minuter, men det räcker inte med ett besök. För att få resultat krävs det att du gör behandlingen flera gånger. Man börjar oftast med 14-20 behandlingar fördelat på två veckor. Efter avslutad behandling behöver du dessutom fortsätta underhålla med LPG om du vill att resultaten ska vara kvar. Vanligtvis gör man detta en gång i månaden.

Pris – vad kostar en LPG-massage?

Vad en behandling kostar skiljer sig beroende på om du ska behandla ansikte eller kropp (som är dyrare). En första kroppsbehandling brukar kosta runt 800-1000 kronor, men priset skiljer sig såklart beroende på vilken klinik du väljer. 10 behandlingar kan landa på 7000 kronor och uppåt. Du får alltså vara beredd på att punga ut en del tusenlappar!

Biverkningar av LPG-behandling

Efter en behandling kan man behöva dricka extra mycket vatten då kroppen dräneras på vätska och slaggprodukter. Det är också vanligt att man kan känna sig lite trött eller hängig. Får du lätt blåmärken? Då kan det uppstå mindre blåmärken där du har behandlat med LPG. Men kom ihåg – allt är individuellt! Rådgör alltid med din salong eller läkare innan du påbörjar en behandling. 

Vad borde man tänka på innan en LPG-behandling?

1. Varför göra LPG-behandling?
Först och främst! Fundera på varför du vill göra en behandling och se till så att du tar ett beslut utifrån vad just du känner.

2. Tänk på tid och kostnad
En LPG-behandling måste göras flera gånger under en period. För att bibehålla resultat behöver du även fortsätta med LPG-behandlingar. Har du tid och pengar för det?

3. Se över kliniken du väljer
Är salongen seriös? Finns de diplomerade LPG-terapeuter? Läs på och se över så att du väljer en bra och seriös klinik innan du påbörjar din behandling.

4. Gör en konsultation
Vanligtvis görs en konsultation innan behandlingen börjar där du kan passa på att fråga saker du undrar över. Man lägger även upp ett personligt behandlingsprogram. Har du vissa sjukdomar eller besvär kanske du till exempel inte rekommenderas att göra en behandling.

Med hjälp av en LPG-maskin ska huden bli fastare och mer spänstig. Foto: Lestertair/ Shutterstock

Artikelbild: Yavdat/Shutterstock

Mer:

Gua sha-massage – så gör du ansiktsbehandlingen hemma

Exfoliera mera: Allt du behöver för kemisk peeling