Tarot - Personlig utveckling

Personlig utveckling
Personlig utveckling
Dela på Pinterest
Det finns många sätt som tarot-korten kan hjälpa till med personlig utveckling. Vi går här igenom tre olika varianter av tarot-läsning med detta som mål. Utforska sitt inre jag via energi/handling. Meditera på frukosten med ett tarot-kort, eller skriv dagbok med hjälp av tarot-läsning.

Tarot används ofta för personlig utveckling och liknande. Men hur använder man det? Det mesta handlar om att man ska låta sitt undermedvetna fundera på vad korten betyder. Det handlar oftast inte om att man faktiskt vet vad korten betyder utan vad man själv tyder in i korten.

Utforska ditt inre jag

Ett bra exempel är det som kallas för Tvåkortsläggning för energi/handling. Det görs oftast på morgonen, innan dagen ska börja för att få en känsla av vad dagen kan innehålla och hur man ska förhålla sig till det. 

Här har vi två kort som ska dras från kortleken. Det första ska tolkas som din energi. Energi-kortet ska hjälpa dig att fokusera på vilken energityp, eller känsla som du ska börja dagen med. Det kan vara en positiv känsla/energi eller en negativ sådan. Det kan t.ex. vara att du har för mycket att göra eller att du känner dig låst på något vis och inte vet hur du ska komma vidare.

Det andra kortet, handlingskortet, visar på vad du behöver göra under dagen. Ofta ska det här kortet balansera ut energikortet, t.ex. att du behöver ta det lugnt, så att du kan fokusera på det som är viktigt, eller att du behöver fortsätta framåt.

Meditation

Tarot-läsning används även vid meditation. Detta sker genom att man drar ett kort från kortleken och sedan spenderar några minuter med att fundera på vad kortet betyder. Vad man kan se på kortet? Är personen eller saken på kortet positiv eller negativ, vänlig eller ovänlig? Hur får kortet dig att känna dig? Känner du dig trygg, eller uttråkad, eller kanske glad? 

Man kan även "gå in i kortet" och fantisera om den värld kortet visar. Vad finns där? Vad tror du att karaktärerna skulle vilja berätta för dig, eller vad skulle du vilja fråga dem om? Vad skulle du vilja göra i den här världen eller vart skulle du vilja gå? 

Antingen kan man kolla vad kortets betydelse faktiskt är eller så låter man sin fantasi löpa fritt och ens undermedvetna jobba utan sådana ramar. Vad jag har läst så är det senare det bättre alternativet i det här fallet. Just för att det blir mindre inramat. Men om man har problem med fantasin så är det kanske bättre att kolla upp kortets betydelse så att man kommer igång.


Dagboks skrivning

Den här varianten av tarot-läsning är ganska lik meditations typen ovan. Den stora skillnaden är att efter att man dragit ett kort och mediterat över det en stund så ska man försöka förstå vad det här kortet kan berätta om ditt eget liv. Hur passar det in? Sedan försöker man skriva ner det i en dagbok. 

Om kortet man drar är för "luddigt" eller inte passar in, så drar man ett andra kort, som då kallas för ett Klargörande kort. Det man då gör att att man med hjälp av båda korten ska försöka förstå hur det passar in i ens liv och sedan på samma sätt skriva ner vad man får fram av detta. Man ska dock inte bara strunta i det första kortet utan försöka få med det på något sätt i det man skriver.

Ofta kan helt slumpmässiga kort få en att komma på nya idéer eller tankar om hur man bör tackla problem eller ge insikter om saker man funderat över. Det kan också ofta hjälpa med kreativiteten.

Nästa artikel
Tarot i världen