Därför tackade "Robinson"-Alexander Strandberg nej till ett samtal hemifrån

Tvådelad bild på Alexander Strandberg i "Robinson" 2022.
Alexander Strandberg tackar nej till ett samlat hemifrån när han var på inspelningen av "Robinson" 2022. Nu förklarar han varför. - Foto: Skärmavbild/TV4 Robinson 2022.
Dela på Pinterest
Det var känslosamma scener när två deltagare i "Robinson" 2022 fick prata med sina nära och kära. Alexander Strandberg tackade nej till erbjudandet, nu förklarar han varför.

Årets säsong av "Robinson" har bjudit tittarna på starka känslor, interna intriger och framförallt deltagarnas saknad efter sina nära och kära. Både Alexander Strandberg, 43 och Sofia Spendler, 31, har varit öppna med deras saknad efter sina barn, men när Alexander väl fick erbjudandet att prata med dem, tackade han nej. Nu förklarar han varför. 

"Robinson"-Alexander Strandberg tackar nej till ett samtal hemifrån

Deltagaren Andreas Haraldsson, 29, vinner veckans lagkaptens-tävling i "Robinson" och får dela ut två samtal hemifrån till någon av sina lagkamrater. Han erbjuder Homayon Sytes, 22 och Alexander Stenberg att få prata med någon av sina nära och kära. Homayon blir glad för erbjudandet och tackar ja. 

– Min hemlängtan har blivit ännu större än den var förra veckan, jag tror att jag kommer få en otrolig boost av dem, säger Homayon Sytes i programmet. 

Nu ger Alexander en förklaring

Alexander tackade bestämt nej till erbjudandet och det blev istället Sandra Cucarano, 25, som fick ett samtal hemifrån. Nu ger Alexander Strandberg en förklaring till varför han tackade nej, ett beslut som han har tagit i samråd med sin fru. 

"Våra minsta killar är 5 år och 6 år gamla och för dem var det tillräckligt svårt att förstå varför jag skulle vara borta en längre tid utan att vare sig kunna ringa eller träffa dem. Om jag skulle ringa hem under ett par minuter ansåg vi att det skulle bli emotionellt mycket jobbigare för dem efter samtalet än det skulle hjälpa", skrev Alexander på sin Instagram.

Alexander Strandbergs följare hyllar honom för beslutet. 

"Klokt och genomtänkt", skrev en följare. 

"Otroligt fint gjort till någon som verkligen ville ha det", skrev en annan.