Brittens pik till Lars-Olov efter Valentino Deminas förlust i "Robinson" 2022

Britten Nordström och Lars-Olov Joansson i Robinson 2022.
Britten Nordström syrliga pik till Lars-Olov Johansson efter Valentinos hemgång. - Foto: Skärmavbild Robinson 2022/TV4
Dela på Pinterest
Det närmar sig sammanslagning i "Robinson" och grupperingarna inom lagen är tydliga. Nu skickar Britten Nordström en pik till lagmedlemmen Lars-Olov Johansson om att bli utröstad.

Årets "Robinson"-deltagare har nått ödesveckan. De som klarar sig vidare till nästa vecka, når sammanslagningen. Det vill säga, lag syd och lag nord slås samman och deltagarna börjar tävlar individuellt. 

Under veckan tävlade lagen om vilka deltagare som skulle hamna i det ödesdigra örådet. Det blev slutligen Andreas Haraldsson, 29, Kristofer Nystedt, 33, Homayon Sytes, 22, Britten Nordström, 46, Sofia Spendler, 31 och Merdi Losokola, 21 år. Vem som måste lämna programmet får tittarna se på söndag.

Läs mer: Fyra deltagare lämnar "Robinson" 2022 – här är varför

Splittringarna i lag nord

Tidigare i säsongen har tittarna fått hur splittringar och tydliga grupperingar har uppstått i lag nord. Bland annat blev Lars-Olov "LO" Johansson, 44 och Kristoffer Nystedt en egen duo inom laget, då resterande lagmedlemmar ingick i en pakt. 

Men under förra veckan förlorade lag nord tre deltagare, Valentino "Valle" Demina, 31, Julie Joanzon, 20 och Ulf Ström, 65, som alla ingick i majoritetspakten. 

Läs mer: Kritiken mot Valentino Demina i "Robinson" 2022: "Manipulativ"

Brittens pik mot Lars-Olov efter Valentinos försvinnande

Det tycks vara en fortsatt frostig stämning i lag nord. I veckan skulle deltagarna tillsammans välja två personer som de ville skicka till örådet. Britten Nordström, som redan blivit skickad till örådet, argumenterar för att välja en tjej, för att hon på så sätt ska ha en större chans att få stanna kvar i tävlingen. Samtidigt passar hon på att slänga en känga till lagmedlemmen Lars-Olov. 

– Om ni vill ha kvar mig då, LO (Lars-Olov), så röstar vi på Greta och om hon får duellen, så kommer hon förmodligen också ta mig och där har jag väl störst chans, säger Britten och tittar på Lars-Olov "LO" Johansson. 

Lars-Olov berättar i synk att han inte inte skulle ha något emot att Britten åkte ut ur "Robinson" 2022.

– Alltså Britten, jag börjar vara lite less där faktiskt. Jag litar inte på henne oavsett vad hon än säger. Hon tillhörde den där Valle-pakten, så hon får gärna ryka på örådet, säger han.