3 sätt att skapa fina lockar utan värme och utan locktång

Vackra lockar utan värme
Fina lockar utan värme - Foto: Unsplash.com
Dela på Pinterest
Tre enkla sätt att skapa vackra lockar som är perfekta alternativ till locktången.

De flesta är väl medvetna om att värmeverktyg sliter på håret och att regelbunden användning kan göra stor skada. Värmeskydd för håret kan skydda till viss del, men det allra bästa är förstås att helt undvika värmeredskap. Om man ändå vill skapa vackra lockar, då finns det andra sätt att göra det - helt utan värme.

Tre enkla sätt att skapa vackra lockar utan värme

Här kommer guider hur du gör fina lockar utan värmeverktyg. 

1. Locka håret utan värme: Locka med spolar

Detta är knappast någonting nytt, utan snarare en gammal och välbeprövad metod. Spolarna är vikbara och de finns i flera olika storlekar, därför passar de för många olika hår. De går även att kombinera för att få olika typer av lockar och vågor. Spolar kan med fördel användas under natten eftersom de ska sitta i länge, men om du spenderar dagen hemma och vill ha nygjorda lockar till kvällen så går det förstås att ha dem i under dagen istället. Använder du dem under natten så tänk på att välja mjuka spolar, eftersom de annars kan bli
obekväma att sova med.


--> Glitterspray till nyår 

2. Använd skärpet på morgonrocken

Med hjälp av skärpet som sitter i midjan på morgonrocken, eller en scarf om man inte har någon morgonrock, kan man enkelt skapa snygga lockar. Börja med att fukta en hårborste och borsta igenom håret så att det blir fuktigt. Vik skärpet dubbelt och lägg det, eller scarfen, över huvudet och linda sedan håret runt den genom att börja från rötterna och jobba dig nedåt mot topparna. Ta en ny slinga för varje varv, och när allt hår är upplindat så fäster du det med en hårsnodd och sprayar hela håret med vatten. Ha kvar detta över natten, linda ut håret försiktigt nästa dag och kamma igenom det.


--> Hårinspo

3. Använd strumpor

På samma sätt som man använder morgonrockens skärp kan man använda strumpor. Med strumpor går det att välja hur stora och hur lösa lockar man vill ha, vilket förstås kan vara en fördel. För stora lockar använder man helt enkelt färre strumpor och tar tjockare slingor, men vill man ha flera mindre lockar använder man istället flera strumpor och tunnare slingor.


Läs mer: Tips för dig som vill ha långt hår snabbt

Läs mer om att locka håret utan värmeverkyg