Snygga sminkningar till nyårsfesten – inspiration och tips

Hur du lägger en nyårssminkning
Nyårssminkning: Inspiration - Foto: Envato.com
Dela på Pinterest
Dags att sminka dig inför nyårsfesten? Följ vår steg för steg guide till olika snygga sminkningar som passar perfekt till nyår!

Det finns många olika sätt att lägga en snygg nyårssminkning, och det beror lite på vad du gillar och vad som passar din personliga stil. Här är tips för att skapa en fin nyårssminkning.

Snygg nyårssminkning: Steg för steg 

--> Läs mer: Saker du kan göra för att få tur 2023

  1. Börja med en bra grund. Se till att huden är ren och mjuk, och använd en bra primer för att hjälpa till att hålla sminket på plats under kvällen.
  2. Lägg en bra foundation som matchar din hudton. Se till att täcka eventuella ojämnheter och blemmor för att skapa en jämn bas.
  3. Använd en konturprodukt för att ge ansiktet dimension och form. Använd en mörkare färg under kindbenen, längs sidorna av näsan och längs hakan för att skapa skuggor.
  4. Lägg på rouge på kinderna för att ge ansiktet lite färg och lyster. Välj en naturlig, glödande ton som matchar din hudton.
  5. Lägg på en ljus ögonskugga på hela ögonlocket och under brynbenet för att öka ögonens storlek och öka ljuset i ansiktet. Välj en metallic eller glittrig ögonskugga för en festlig touch.
  6. Använd en mörk ögonskugga i yttre ögonvrån och längs franslinjen för att skapa djup och definiera ögonen
  7. Lägg på en svart eller mörk brun eyeliner för att definiera fransarna och ge ögonen en mer dramatisk look.
  8. Använd en mascara för att definiera och länga fransarna.
  9. Välj en läppfärg som matchar din sminkning. Välj en mörkare, rödare ton för en mer festlig look, eller en ljusare, naturlig ton för en mer avslappnad stil.
  10. Se till att fästa eventuellt hårsmycke eller håraccessoar för att fullborda din nyårssminkning.

--> Läs mer: Nyårsdrinkar

Mer inspiration till nyårssminkningar

På nyårsafton har du verkligen chans att sväva iväg när det kommer till din sminkning. Passa på att använda mycket glitter eller färgglada ögonskuggor, vågade läppstift! Ha kul och experimentera!

--> Läs mer: Glitterspray inspiration