Vilket läppstift passar mig? Bäst nyans för din hudton

Hur man vet vilket läppstift man passar i
Vilket läppstift passar mig? - Foto: Envato.com
Dela på Pinterest
Det är kul att använda läppstift, men är man inte van kan det vara svårt att veta vilken nyans som passar. Här får du en enkel guide hur du kan resonera fram en fin färg för dig!

Den här artikeln innehåller reklamlänkar.

Det finns en djungel av läppstift på marknaden. Flera olika märken att välja mellan och en massa olika färger i alla dess toner. Vissa använder sitt läppstift som en statement medan andra bara vil känna sig fräscha eller festfin. Ett läppstift gör mycket för utseendet och att välja färg kan vara knepigt. 

Vilket läppstift passar mig?

Det finns inga rätt eller fel när det kommer till läppstift men det finns en del saker man kan tänka på, vissa färger förhöjer nämligen hudens nyans och får den att lyftas fram. Men alla hudtoner har sina färger som passar bättre så här är det bara att testa sig fram. 

Välj färg på läppstift efter din hudton

Ett läppstift som är vinrött eller plommon passar i regel till alla hudtoner. Vilken lycka! Det är bara att laborera med de lila undertonerna. Fräscht och väldigt kvinnligt i färgerna.

Läs mer: Nyårsnaglar inspiration

Läppstift till en kall hudton

Har man en kall hudton passar rosa och nude alldeles ypperligt. Alla undertoner av ljusrosa kan användas. En riktig höjdare är rosigt beige! Varför inte klassiskt rött för ett extra feminint utseende. Man ska generellt tänka kalla nyanser på läppstiftet. Undvik allt som drar år orange.

Här finns ett snyggt rosa läppstift.

Läppstift till en neutral hudton

Både silversmycken och guld passar den som har en neutral hudton. Detsamma gäller för läppstift, man kan bära upp alla färger utan att tynga ner hudtonen. En person med en hudton med neutral eller varm ton, då ska man tänka persika, korall och med undertoner i orange. 

Persika och korall passar perfekt till en mörkare eller solkysst hud, tänk sommar, sand mellan tårna och sandaler med en härlig sommarklänning till.

Här hittar du passande läppstift.

Läppstift till dig med en varm hudton

Burgundy används till fördel av en person med en varmare hudton då den har lite brunt i sig. Likaså terracotta färger och fuchsia framhäver den varma tonen i huden. Varma undertoner får huden att stråla men tänk på att ju mer gyllene nyanserna är desto mer färg behöver huden ha.

Här kan du hitta ett läppstift som passar dig med varm ton.


Det viktiga är man själv känner sig fin och tycker färgen man valt är snygg. Då det finns en hel uppsjö av färger behöver man verkligen inte bara välja en färg. Man kanske vill matcha med kläderna och ha samma nyans eller ha samma som nagellacket man har på sig. Oavsett så ska det vara kul med läppstift!