Körkortsapparna du inte vill vara utan: Topplista

Tvådelad bild på händer med telefon och tjej som kör bild.
Här är apparna du behöver för att plugga körkortsteori. - Foto: Pexels och Unsplash.
Dela på Pinterest
Gör det lätt att plugga teori med en bra app! Vi har samlat appar som är perfekta att använda när man ska ta körkort.

Se de bästa apparna att använda när man ska ta körkort. Det har aldrig varit så enkelt att plugga teori som i dag. Med allt från ljudböcker och diverse tjänster på internet till appar finns det mängder med enkla alternativ att läsa teorin. Här tipsar vi om några av de bästa apparna för dig som ska ta körkort.

App för dig som ska ta körkort: Ta Körkort

Det här är en mycket populär körkortsapp som erbjuder allt du kan tänkas behöva och mer därtill: 2500 teorifrågor som är utformade efter riktiga teoriprov (från Trafikverket), hela teoriboken, möjlighet att öva på prov, tydliga och förklarande videos, möjlighet att plugga med vänner, förklaringar av svåra ord och mycket mer. Dessutom finns allting som ljudbok, så att du kan lyssna istället för att läsa. Den enda nackdelen med denna app är egentligen att den kostar en del, 299 kronor.

App för dig som ska ta körkort:  Körkortsfrågor

Här finns 1000 teorifrågor, och quiz-funktionen gör att du direkt kan se om du har svarat rätt eller fel – och vilket som är det rätta svaret. Du får också tydliga förklaringar på varje svar, och med dagliga mål blir du motiverad att plugga varje dag och kan enkelt se vad du har gjort. I fullversionen finns även kunskapsprov, perfekt för dig som vill testa dina kunskaper.

Appar för dig som ska ta körkort: Körkort nu

Denna app från STR är den perfekta appen för allting som rör körkortet – här har man samlat teori och praktik, och du har möjlighet att boka körlektioner och få tips från din lärare. Det här är appen som körskolorna använder, och här finns tusentals frågor för alla körkort. Du kan se på filmer, spela spel och göra övningar. En perfekt app för dig som vill göra det lite enklare att ta körkort.

Appar för dig som ska ta körkort: Fixa körkort

I denna app kan du svara på körkortsfrågor och direkt efter att du svarat se om du hade rätt, eller vilket alternativ som är rätt, samt få förklaring. Du kan även göra utmanande test om vägmärken, använda frågekort med viktiga ord, läsa teoriboken med övningsfrågor, använda en checklista inför körkortet och följa din utveckling. Kort sagt, här finns allt du kan tänkas behöva och mer därtill.