Zara Larsson om kritiserade klädmissen på P3-Guld: "Olyckligt"

Tvådelad bild på Zara Larsson.
Zara Larsson anländer till P3 Guld-galan i den omtalade klänningen. - Foto: Björn Larsson Rosvall/TT och STELLA Pictures/ddp/Planet Photos.
Dela på Pinterest
Zara Larsson bar klänning med bandet Burzums logotyp, som har högerextrem bakgrund, på P3-Gulds röda matta. Nu kommenterar artisten det kritiserade klädvalet.

Artisten Zara Larsson bar en klänning med ett tryck på black metalbandet Burzum, som består av den högerextreme dömde mördaren Varg Vikernes, på fredagens P3-Guldgala.

På sin klänning hade Zara Larsson tryck från tre olika band: Cannibal Corpse, Behemoth och bandet Burzums album från 1996. Burzums grundare och ende medlem Varg Vikernes dömdes 1993 till 21 års fängelse för ett mord samt för tre fall av mordbrand efter att ha bränt ner kyrkor. Vikernes har också dömts för hets mot folkgrupp och anklagas för att vara nazist.

Zara Larsson om klädvalet

Nu kommenterar artisten Zara Larsson sin klädsel till Aftonbladet:

"Oopsie, hade ingen aning. Tyckte mina kläder såg coola ut bara. Det var ju olyckligt” skriver hon i ett uttalande till tidningen.

"Det är varken första eller sista gången någon vill se cool ut genom att plocka detaljer från en kultur som de inte vet något om", säger kulturjournalisten Ika Johannesson, som har skrivit en bok om svensk metalmusik till SVT.