Naturliga ansiktsmasker du enkelt gör hemma

Naturliga Ansiktsmasker du enkelt gör hemma
Naturliga Ansiktsmasker du enkelt gör hemma. - Foto: Kimia Zarifi/Unsplash Jennifer Chen/Unsplash
Dela på Pinterest
Återfukta din hy med avokado, honung och citrusfrukter! Här hittar du fyra recept på naturliga ansiktsmasker du kan göra själv hemma.

Att ta hand om sin hy är viktigt och att hålla den återfuktad gör att huden åldras långsammare. Men det kan bli väldigt dyrt att försöka hitta en ansiktsmask som ska vara bra, passa din sorts hudtyp och innehålla bra ingredienser. Det är många faktorer som ska spela in och det finns en hel djungel av hudvård att välja mellan.

Att prova göra en egen ansiktsmask hemma kanske låter svårt, men med naturliga ingredienser finns det fler recept du kan använda dig av. I din vanliga mataffär finns en mängd varor som faktiskt kan användas på huden, speciellt bland frukt- och grönthyllan. Här hittar du fyra recept på hemmagjorda ansiktsmasker!

4 recept på hemmagjorda ansiktsmasker

Foto: Pexels

Läs mer: Mirakelkurer för torrt hår

Yoghurt för en lugnande effekt

Den enklaste masken av dem alla är att använda vanlig naturell yoghurt. Sprid ut ett jämt lager yoghurt över ansiktet och halsen, låt sitta kvar i 10 minuter och skölj sedan av noggrant. Denna mask är perfekt för känslig hud då yoghurten lugnar, återfuktar och jämnar ut fläckiga och röda områden.

Avokado, havregryn och honung

Denna ansiktsmask är enkel att göra och innehåller ingredienser man ofta har hemma. Du mixar havregrynen till ett mjöl, blandar med en mosad avokado och en matsked honung.  Honungen är antibakteriell och fylld av B-vitamin, havren agerar antiinflammatoriskt och avokadon ger en återfuktande effekt. Applicera masken och låt sitta i 15 minuter innan avsköljning. 

Läs mer: Bli av med dina påsar under ögonen!

Hemmagjord mask som minskar porer

Motverka porrmaskar genom att blanda samman äggvita, citronsaft och hushållspapper. Äggvita hjälper till att ta bort döda hudceller och att absorbera överskott av olja. Börja med att skumma äggvitan och blanda sedan ner citronsaften. Lägg ett lager av ansiktsmasken på området du vill behandla. Lägg sedan på hushållspapper och lägg på ytterligare ett lager av ansiktsmasken på pappret så det klistras fast på huden. Låt verka  i 15 minuter. Skölj sedan med kallt vatten.

Mask för oljig hy med banan, honung och apelsin

Blanda en mosad banan med en matsked honung och saften från en halv apelsin. Låt sitta i 10 minuter innan du sköljer av. Banan är ett perfekt livsmedel för dig med fetare hy på grund av vitamin A. Apelsinsaftens vitamin C hjälper huden att ta upp kollagen.