Robinson-Amandas oväntade drag: "Hon förtjänar det"

Elin Ambrosiani och Amanda Eliasson ställdes mot varandra i en kamp om en plats tillbaka in i Robinson 2023. - Foto: TV4.
Dela på Pinterest
Amanda Eliasson valde att lägga sig i en duell mot Gränslandet-deltagaren Elin Ambrosiani. Här är anledningen.

Innan sammanslagningen drog igång i årets säsong av Robinson, ägde den så kallade "ödesveckan" rum. En vecka fylld av intensiva tävlingar och tuffa utröstningar. Först att lämna var Oskar "Outdoor-Oskar" Hammarstedt, som röstades ut av lag nord. Näst på tur var lag syd-medlemmen Amanda Eliasson som utan sin vetskap, var en måltalva inom laget och fick även hon lämna tävlingen. 

– Jag var besviken och ledsen på alla, sa hon en utröstningen i programmet.  

Läs mer: Efter kärleksryktet i Robinson – Amanda Eliasson har funnit kärleken

Amanda Eliassons gest mot deltagaren Elin Ambrosiani

Amanda fick då fortsätta sin tävlan i Robinsons sidoprogram Gränslandet, för att kämpa om en plats tillbaka in i  huvudprogrammet. Hon gjorde snabbt ett fotavtryck och efter bara några dagar fick hon möjligheten att välja en motståndare att duellera om en plats till Robinson

Den som Amanda Eliasson valde som duellant var Elin Ambrosiani, en deltagare som befunnit sig på Gränslandet-ön i närmare 25 dagar eftersom hon tvingades lämna Robinson redan andra dagen. 

Läs mer om varför Elin tvingades lämna Robinson här.

Deltagarna möttes i styrkekampen "Håll i hop" och kort in på tävlingen valde Amanda att lägga sig och ge upp. 

Foto: TV4.

– Jag har förstått att hennes högsta dröm är att komma in i Robinson. Hon ser allting väldigt positivt, hon har gått omkring här och bara haft en positiv anda och tänkt bra tankar om allting, säger Amanda och fortsätter: 

– Att kunna ge henne den presenten att åka tillbaka, hade betytt mer för mig än att faktiskt komma in igen. 

Motiveringen till läggmatchen fick Elin i tårar. 

– Jag väjer att tänka att Amanda gjorde det här framförallt för att hon har ett enormt hjärta. Jag hoppas att det är till hennes fördel, säger hon. 

Läs mer: TV4 avslöjar vem som lämnar Robinson – tvingas plocka ned avsnittet

Får göra entré i Robinson 2023

Det blev ett känslosamt avsked när Elin lämnade Gränslandet-deltagarna. Samtliga deltagare verkade till synes glada för Amrosianis skull. 

– Hon åkte ut första dagen så jag tycker verkligen att hon förtjänar det, säger en tårögd Camilla Widing och fortsätter: 

– Jag är så glad för Elins skull, jag håller tummarna för henne. 

Foto: TV4.