Så ser Alice Stenlöf och Philip Wongs relation ut idag: "Försöker vara vänner"

Alice Stenlöf och Philip Wong.
Alice Stenlöf och Philip Wong var ett par i sju år. - Foto: Pontus Lundahl/TT och Instagram/@alicestenlof.
Dela på Pinterest
Alice Stenlöf och Philip Wong var ett par i sju år innan de valde att gå skilda vägar. Nu berättar paret hur relationen ser ut idag – tre år efter uppbrottet.

Influencern Alice Stenlöf och Philip Wong träffades i tonåren. Philip var storebror till en av Alices kompisar och efter att ha tillbringat en sommar tillsammans, föll paret pladask för varandra. 

Alice och Philip blev ett par, flyttade från hemstaden Göteborg till Stockholm och köpte en gemensam bostad. Men efter sju år valde paret att gå skilda vägar. 

Läs mer: Alice Stenlöf: Pojkvänner, lägenheten och så mycket tjänar hon

Därför gjorde Alice Stenlöf slut med Philip Wong

Det långa förhållandet blev en trygghet, men det gjorde även att Alice inte kände att hon inte utvecklades till en egen person. I podcasten Vad fan hände?, med Alice Stenlöf och Klara Elvgren, förklarar Alice att det var en av anledningarna till uppbrottet. 

– Jag tror att jag behöver, för mig själv och för min personliga utveckling, vara en egen person och förstå vem jag i mig själv. Och inte gå hela mitt vuxna liv så trygg i en relation och missa den utvecklingen av att vara otrygg. 

I samma podcast-avsnitt gästade Wong, som berättar att det var en tuff tid efter paret gick skilda vägar. 

– Allting kollapsade för mig, sa Philip Wong och fortsatte:

– Jag var bara ledsen.

Några månader efter uppbrottet började Stenlöf dejta artisten Jireel, relationen varade i närmare ett år innan de gjorde slut 2021. Under våren 2023 avslöjade Alice att hon funnit kärleken på nytt, nämligen i Amani Smit

Läs mer: Alice Stenlöf avslöjar: Därför tog det slut mellan henne och Jireel

Så ser relationen ut idag

Nu har det gått tre år sedan Alice och Philip avslutade sin kärleksrelation. I Vad fan hände? berättar Alice att hon alltid hoppats att ex-paret ska fortsätta vara vänner och Philip instämmer. 

– Vi pratar ju inte lika mycket, men vi har haft sporadisk kontakt under de här tre åren säger Philip och förklarar att de haft både telefonkontakt och träffat varandra, säger han. 

Ex-paret medger att de fortfarande är vänner och det numera är roligt att träffas. 

– Försöker väl bara vänner, det är status på det hela, säger Alice.