Amir Akrouti

Amir Akrouti är en känd svensk vloggare, han föddes den 27 maj 1990. Han bor i idag i Solna utanför Stockholm i en lägenhet som han hyr av sin gamla vän Alexandra Nilsson. Amir bodde tidigare i Älvsjö utanför Stockholm tillsammans med dåvarande pojkvännen Douglas Sulans.


Amir var först känd genom sin blogg som hette "Gaybloggen". Där bloggade han i många år redan från gymnasiet och han umgicks då med de dåvarande stora bloggprofilerna Alexandra "Kissie" Nilsson, Isabella "Blondinbella" Löwengrip, Desirée "Dessie" Nilsson och Paulina "Paow" Danielsson som gjorde att han uppmärksammades ännu mer.


Det var i december 2016 som han valde att lägga ned sin "Gaybloggen" helt för att istället satsa stenhårt på sin Youtubekanal. Idag har Amir cirka 160 000 prenumeranter på Youtube. Amir finns också på Instagram under namnet @amirakrouti. Där har han dag ungefär 64 000 följare.


I början på 2018 köpte Amir en liten chihuahua som han döpt till Belle. 


På sina kanaler tar Amir ofta upp ämnen som homosexualitet, smink för killar och vardagsbetraktelser ur sitt liv som Youtuber. Längden på hans videos brukar vanligtvis ligga mellan 15-20 minuter. Amirs följare på kanalen tycker om att han är väldigt ofiltrerad och rak i sitt sätt att vara.


Idag är Amir singel och han är som vanligt öppen om sitt kärleksliv, precis som han är öppen med i princip allt för sina "guyz" på kanalen.


I oktober lanserade Amir ett nude läppstift-kit med namnet "Guyz", tillägnad hans följare. Kitet släppte han tillsammans med sminkföretaget "Glossgods". 


Amir försörjer sig helt på sin Youtubekanal idag sedan ungefär 1,5 år tillbaka. Han är också frisör och jobbade på salongen Nikita Hair innan han valde att satsa helhjärtat på Youtube. 


1