Mest läst

Allt du vill veta om Tvillingarna: datum, egenskaper, turdagar

Tvillingen är en snabbtänkt budbärare - Foto: Skärmdump Astro-Alvis Instagram / Unsplash
Dela på Pinterest
Tvillingarna verkar vara födda för att kommunicera. Här går astro-Alvis genom Tvillingarnas stjärntecken i vår stora astroguide!

Tvillingarna har verkligen ett budskap de vill förmedla! Här går astrologen Alexandra Alvis igenom allt du behöver veta om Tvillingarnas stjärntecken.

Psst! Du vet väl att du kan ställa en fråga till vår astrolog? Klicka här för att läsa mer!

Allt du vill veta om Tvillingarnas stjärntecken

Här finns precis allt du vill veta om Tvillingarnas stjärntecken. Nu kör vi!

Datum

22 maj – 22 juni

Är du född den 21-22:a kommer din födelsetid och året du är född att avgöra ditt soltecken!

Sinnen

Tvillingarna styr över lungorna, rösten, händerna, armarna, nyckelbenen och axlarna.

Karriären

Tvillngarna är en sann kommunikatör! Yrken som passar Tvillingarnas stjärntecken är journalist, kommunikatör, författare, tolk, media, PR, receptionist, brevbärare, reseledare, chauffrer, lokförare – och allt hantarbete. 

Symbol

Tvillingarnas symbol är orm och mask.

Färg

Silver, ljusblå, vit, glitter.

Tursamma dagar

Onsdag och torsdag.

Tursamma datum i kalendern

3, 5, 12, 14, 21, 23, 30

Planet

Merkurius

Element

Luft

Tarotkort

The lovers/De älskande

Månadstenar

Blue laced agat, citrin, celestin, akvamarin, sodalit, turkos

Hur är Tvillingarna?

Lilla och snabba planeten Merkurius är det som styr över Tvillingens tecken, och ger det dess naturliga kvickhet, rörlighet, och ett blixtsnabbt sinne. Tvillingen, som är rörlig som luft, är nog Zodiakens snabbaste tecken. Tvillingen expanderar hela tiden mot nya platser genom att samla på sig mängder med information, erfarenheter, sociala kontakter och ett brett nätverk av både människor, information och kunskap av all dess slag. Är det någon som kan bringa liv till en konversation och ett rum, så är det den lekfulla och nyfikna Tvillingen som då alltid har något att säga, fråga och diskutera! 

Tvillingens styrkor – och svagheter

Ja du, inte en tråkig sekund får man uppleva med detta tecken! Tvillingens talang är den utmärkta förmågan till nätverkande, information, kommunikation, och allt som berör språk och ord. Det är en ungdomlig, lekfull, spontan och energisk placering i Zodiaken. Kanske ibland lite för energisk? Ibland kan nämligen Tvillingen agera/prata lite för snabbt och tanklöst. Det är inte alla påståenden och löften som blir verklighet hos Tvillingen! I värsta fall är Tvillingen urtypen för ordspråket “mycket snack och lite verkstad” – och i bästa fall är det en mycket skicklig kommunikatör med en mycket vässad social förmåga, som tar Tvillingen precis dit den vill. Mentalt och verbalt intrycksfull och impulsiv, på gott och ont. Tvillingarnas snabbhet, nyfikenhet och observationsförmåga, gör att information av all dess slag, strömmar in och ut, dygnet runt, hos Tvillingen.

Tvillingens styrka är att vara så nyfiken och öppen inför all information, men det kan också bli en svaghet att inte kunna selektera ut vad som är nödvändig information för en och inte.

Mycket information blir ibland svårt att bearbeta

Tvillingens normala impuls är att notera, skapa en berättelse kring det och återberätta för någon. Dialog – och ibland monolog – är således Tvllingens primära drivkraft. Därför är Tvillingar sällan ensamma och har mängder med kontakter, vänner och bekantskaper.

Men hur blir det med all information som Tvillingarna samlar på sig? Tvillingen rusar genom vardagen i ständig mental uppvarvning, och plockar upp all information som kommer dess väg, utan att riktigt kunna selektera den jämt. Därför kan Tvillingen lida av ett rörigt huvud, många tankar, lite handlingar, lösryckta idéer, dåligt minne och bortglömda löften. 

Tvillingen är en snabbtänkt nätverkare

Eftersom Tvillingarnas nervsystem är så vasst och dynamiskt, kan Tvillingen ha svårt att komma ner i varv och strukturera sina mängder av ideér och tankar.  Att skriva, planera, slutföra och härda ut, är något det här luftiga och rörliga tecknet behöver träna på, och ta till sig att tålamod är sannerligen en dygd. Med sin lekfulla entusiasm, lek med ord och vassa skämt, gör sig Tvillingen ypperlig i alla situationer där dialog och snabbtänkhet behövs. Det här är människor som kan hålla tusen bollar i luften, och några till. 

Tvillingen, ni är våra informationsspridare, nätverkare, kommunikatörer och det sociala klistret som behövs för att hålla det mänskliga samspelet vid liv! 

Läs mer om:

Vågen

Stenbocken

Oxen

Fiskarna

Tvillingarna

Jungfrun

Väduren

Skytten

Lejonet

Vattumannen

Kräftan

Skorpionen