Allt du vill veta om Lejonet: datum, egenskaper, turdag

Lejonet lyser lika starkt som solen - Foto: Skärmdump Astro-Alvis Instagram / Unsplash
Dela på Pinterest
Är Lejonet verkligen född till chef? Astro-Alvis går igenom allt du vill veta om Lejonets stjärntecken i vår stora astroguide!

"90 % of showbiz is showing up" – ett budskap som verkar klä Lejonet riktigt bra! Här går astrologen Alexandra Alvis igenom allt du behöver veta om Lejonets stjärntecken.

Allt du vill veta om Lejonets stjärntecken

Vilken är egentligen Lejonets turdag? Det – och tusen fler saker – får du veta här. 

Lejonet: Datum

22 juli – 22 augusti

Är du född den 21-22:a kommer din födelsetid och året du är född att avgöra ditt soltecken!

Lejonet: Sinnen

Lejonet styr över hjärtat, bröstkorgen/ryggen, hjärt- och kärlsystemet.

Lejonet: Karriären

Lejonet är född chef och entreprenör – men passar även fint som artist, konstnär, fotograf, politiker, show-biz, juvelerare, smed, diplomat, skådespelare, regissör, dekoratör.

Lejonet: Symbol

Lejonets symbol är nyckelpiga, örn och lejon.

Lejonet: Färg

Alla nyanesr av gult, orange, mörkgrön, guldigt, vitt. 

Lejonet: Tursamma dagar

Söndag.

Lejonet: Tursamma datum i kalendern

1, 4, 10, 13, 22, 28, 31.

Lejonet: Planet

Solen.

Lejonet: Element

Eld.

Lejonet: Tarotkort

Strength/Styrkan.

Lejonet: Månadstenar

Karneol, tigeröga, pyrit, citrine, aragonit

Hur är Lejonet?

Solen i Lejonet är så stark som den bara kan bli i något tecken! Det beror på att Solen är hemma i sitt eget tecken i det generösa och eldiga Lejonet, som skiner sitt ljus med hjärtat före. Och lyser gör den sannerligen – så starkt att ingen kan undgå den! Lejonet måste i regel leva sitt liv utifrån hjärtats kall, allting annat är uteslutet. Lejon är generösa, glada och lekfulla individer som bär sig med en stolthet och värdighet få andra förunnad. 

Solen i Lejonet är en naturligt stark placering för att skina sin individualitet så starkt och ljust som det bara går, och det kommer Lejonet att göra med glädje. 

Lejonets styrkor – och svagheter

Talangfull och passionerad – Lejonet är ett naturligt centrum för andras uppmärksamhet i de flesta sammanhang. Ofta inte alls med meningen, utan för Lejonet skiner så starkt av sig själv. För Lejonets del behöver den inte alltid äga scenen, men scenen ser till att placera Lejonet där ändå. Lejon är naturligt självsäkra, populära och omtyckta av andra, på grund av sina talanger, skämt, generositet och helt enkelt sin outtröttliga levnadsglädje som de gärna sprider omkring sig. 

Lejon har en värdighet och en viss stolthet kring hur de ser ut, vad de gör och vilka de umgås med, vilket gör naturligt att Lejonet också kan upplevas som ganska högfärdig och även högljudd av många. Men Lejonet är ju bara sig själv, och ska fortsätta vara det! 

Lejonet har ett stort hjärta

Lejonet har det starkaste hjärtat av alla och kan endast leva utifrån passion, oavsett vad Lejonet gör! Den här starka Sol-placeringen ger Lejonet en extremt stark vilja, envishet och en vilja att göra saker på sitt sätt. Det gör också att det inom Lejonet huserar en stark och självlysande identitet som behöver få sprida sitt ljus vart den än är. 

Lejon är naturligt talangfulla och måste få exponeras mot många olika aktiviteter och se till att hitta sin passion och talang att växa genom, det som hjärtat klappar extra för, det är alltid rätt val för Lejonet! 

Läs mer om:

Vågen

Stenbocken

Oxen

Fiskarna

Tvillingarna

Jungfrun

Väduren

Skytten

Vattumannen

Kräftan

Skorpionen

och här kan du läsa mer om ALLA stjärntecken!

Lejonet horoskop – läs om lejonet idag här!

Är du Lejon? Är du nyfiken på hur din dag, vecka, månad eller ditt år kommer att se ut? Då kan du läsa våra horoskop här!