Allt du vill veta om Oxen: datum, egenskaper, turdagar

Oxen är stabil, envis och kreativ! - Foto: Skärmdump Astro-Alvis Instagram / Unsplash
Dela på Pinterest
Vilka är Oxens bästa – och sämsta – egenskaper? Det, och mycket mer, berättar astro-Alvis i vår stora guide om astrologi- och stjärntecken!

Är du kreativ, envis och har ett riktigt öga för det här med smarta investeringar? Grattis, då är du kanske en Oxe! Här går astrologen Alexandra Alvis igenom allt du behöver veta om Oxens stjärntecken.

Allt du vill veta om Oxen stjärntecken

Let's go! Här är allt du vill veta om Oxen.

Oxen: Datum

22 april – 22 maj

Är du född den 21-22:a kommer din födelsetid och året du är född att avgöra ditt soltecken!

Oxen: Sinnen

Oxen styr över halsen, stämbanden, nacken, tungan och buksportskörteln.

Oxen: Karriären

Oxen är en hantverkare! Yrken som passar Oxen är kock, trädgård, snickare, florist, bonde, bagare, arkitekt, inredare, byggare, poet, pedagog, finans, målare och konstnär.

Oxen: Symbol

Oxens symbol är ugglan och den gyllene oxen

Oxen: Färg

Alla nyanser av blått.

Oxen: Tursamma dagar

Måndag och fredag.

Oxen: Tursamma datum i kalendern

2, 6, 7, 11, 15, 16, 24

Oxen: Planet

Venus.

Oxen: Element

Jord.

Oxen: Tarotkort

The Hierophant – hierofanten.

Oxen: Månadstenar

Emerald, rosenkvarts, flourit, amazonit, aventorine, malakit

Hur är Oxen?

Oxen är, precis som Väduren, en sann och primär överlevare. Det är det andra tecknet i Zodiaken, och kommer direkt efter den impulsiva Vädurens eldiga instinkt att inte dö. Oxens direkta roll efter att Väduren säkrat sin egen överlevnad är att stabilisera sin egen överlevnad – med sin direkta fysiska omgivning. Oxen är kreativ, envis, stabil och är extra svag för livets alla goda ting. 

Oxens styrkor – och svagheter

När det inte finns någon direkt fara i form av hot för ens liv – för det där tar ju Väduren hand om! – kan Oxen i lugn och ro se sig om efter det mest optimala sättet att inte bara få mat och tak för dagen, utan att även växa och öka dessa saker på sikt för att inte behöva oroa sig för mat på bordet nästa dag. För mycket mat på bordet, det gillar sannerligen Oxar! 

Och att investera sina resurser rätt är onekligen Oxens starka sida. Vare sig det är pengar, möbler, kläder, växter, djur, och allt materia som Oxen kommer i kontakt med. Oxar är naturliga materialister ut i fingerspetsarna, fingerspetsar som dessutom visar sig vara gröna av rang, och kan ge liv och värdeökning till allt som de berör. Duktiga investerare, som länge och noggrant planerar stora val i livet, tar Oxen sällan ett snedsteg som behövs betalas dyrt för. Men, betala dyrt om det skulle behövas kan Oxen utan tvekan, tack vare att Oxen alltid verkar ha resurser kvar som den förvaltar. Oxen kommer dock aldrig betala dyrt för något annat än det som Oxen verkligen vill ha i sitt liv.

Oxens tecken är rena rama attraktionslagen, och Oxen kan nöjt konstatera sig ha allt som den behöver och ville ha – och om inte, så har Oxens ihärdighet, envishet och vilja nog att få det igenom. 

Oxen kan du lita på

Det är få tecken man kan lita på så mycket som på Oxen! Venus styr Oxens tecken, som naturligt ger kärlekens och skönhetens kraft till detta stabila och lugna människor. Oxars liv styrs därmed av kärlek och kreativitet, och Oxen är i starkt och envist behov av njutning, skönhet, passion, och sensualitet i sitt liv. 

Detta är ett mycket fysiskt tecken som älskar färger, material, smaker och dofter. Oxar har ett otrolig öga för kvalitet och kan bedöma vad som kostar vad – utan några som helst problem! Därtill finns de mest lojala och generösa personerna under detta tecken. Om det är något tecken som gillar att GE, så är det Oxen. 

Oxen är en sann livsnjutare

Oxen är ett fast jordtecken som ger ytterst rotade, bekväma, lugna och stabila människor. Oxar är envisa, svårövertalade, och ibland så gott som orörliga. Oxen kommer inte röra på sig alls om den har det bekvämt! Och däri ligger Oxens utmaning, att inte stagnera i bekvämlighet. Är det någon som kan njuta lite väl gott av livet, så är det Oxen, som behöver vara mer rörlig och kicka sig själv mot nya mål, vanor, platser, människor, och till och med smaker! 

Allt behöver inte gå på rutin, utan våga testa nytt, Oxen! Och fortsätt lev utifrån kärlekens kraft för att skapa dig det drömliv du vill ha.

Läs mer om:

Vågen

Stenbocken

Fiskarna

Tvillingarna

Jungfrun

Väduren

Skytten

Lejonet

Vattumannen

Kräftan

Skorpionen

och här kan du läsa mer om ALLA stjärntecken!

Oxen horoskop – läs om oxen idag här!

Är du Oxe? Är du nyfiken på hur din dag, vecka, månad eller ditt år kommer att se ut? Då kan du läsa våra horoskop här!