Allt du vill veta om Skorpionen: datum, egenskaper, turdagar

Skorpioner är djupt analytiska
Skorpioner är djupt analytiska - Foto: Skärmdump Astro-Alvis Instagram / Pexels
Dela på Pinterest
Hur utmärker sig egentligen en Skorpion? Det vet den populära astrologen Astro-Alvis – som berättar precis ALLT du vill veta om älskade (och fruktade?) Skorpionen.

Intensiv, djup, mörk – är du den där fruktade Skorpionen? Lär dig älska ditt stjärntecken med  astrologen Alexandra Alvis – som går igenom allt du behöver veta om Skorpionens stjärntecken.

Allt du vill veta om Skorpionens stjärntecken

Frukta icke mer, Skorpionen är inte den där antagonisten du kanske fått höra om. Tvärtom!

Skorpionen: Datum

22 oktober – 22 november

Är du född den 21-22:a kommer din födelsetid och året du är född att avgöra ditt soltecken!

Skorpionen: Sinnen

Skorpionen styr över alla reproduktiva organ: livmodern, könsorganen. You name it...

Skorpionen: Karriären

Skorpionen är analytiskt lagd och passar därför med yrken som: psykolog, kriminolog, detektiv, forskare, analytiker, kirurg, brandman, kemist, mekaniker, maskinist, gruvarbetare, sjöman, begravningsentreprenör, obducent, ambulansförare, författare, ingenjör. 

Skorpionen: Symbol

Symbolerna för Skorpionen är: skorpion, skalbagge, örn.

Skorpionen: Färg

Alla nyanser av blått.

Skorpionen: Tursamma dagar

Tisdagar.

Skorpionen: Tursamma datum i kalendern

9, 18, 27.

Planet.

Pluto (Vi vet, det är ingen planet i skolboken. Astro-Alvis förklarar mer nedan!)

Skorpionen: Element

Vatten.

Skorpionen: Tarotkort

Death/Döden.

Månadstenar.

Obsidian, rubin, serpentin, hematit, röd jaspet, pyrit.

Hur är Skorpionen?

Skorpioner styrs av mäktiga guden från undre världen – Pluto, eller Hades som han också heter. Skorpionen bär således med sig samma intensiva, djupa, mörka och uthålliga energi att kunna ta sig VAR – SOM – HELST... Är det någon som kan ta sig till helvetet och tillbaka är det Skorpionen. Detta kommer Skorpionen inte bara göra av ren nyfikenhet och vilja, hen kommer dessutom göra det med bravur. Skorpionen, som ett fast vattentecken, har mer än tillräckligt av tålamod, disciplin, envishet och den monsterintuition som krävs för att gräva riktigt djupt i alla sina intressen, vare sig det gäller människor, kunskap eller sig själv. 

Skorpionens styrkor – och svagheter

Skorpionen besitter makten att skifta mellan intuition och faktamässig kunskap. Den här förmågan att både kunna känna, men också veta, är Skorpionens största talang. Skorpionen har dessutom makten att resa sig själv och andra ur mörkret och tillbaka till ljuset, något som är unikt för hela Zodiaken. Ingen kan gå så djupt och så mörkt som Skorpionen kan, vart den än vill! Endast Skorpionen kan brinna ner och resa sig upp igen, pånyttfödd. 

Skorpionen är en vass analytiker, människokännare och kommunikatör (den vet exakt när den ska tala och inte, vad den ska säga eller hålla tyst om). Skorpionen besitter dessutom den starka intuitionen som den delar med andra vattentecken. Analys och research är något som Skorpionen är riktigt, riktigt bra på.

Men svagheterna då? Jo, så länge Skorpionen känner starkt kring något, så kommer det att utredas till botten och i detalj. Skorpionen är obeveklig, intensiv, mystisk, intressant, har en skyhög integritet, är klok som urtidernas vatten och kan ta till sig mycket komplex kunskap till sig. Fakta och kunskap är inga problem för Skorpionen. Mycket god människokännare, som till nackdel kan använda sin omfattande kunskap om det mänskliga beteendet, för att få som den vill. Därför hör man ofta att Skorpionen är manipulativ, för mycket riktigt har den så mycket kunskap om andra som den intuitivt förstått, att den kan vrida och vända på människors psyken som den behagar. 

Skorpionen är allt eller inget

Skorpionen är så passionerad, envis och tålmodig att den kommer få som den vill. Ingen bär på så mycket makt och påverkan på andra som Skorpionen, med sin djupa brunn av information om andra! Skorpionen har en tendens att bita sig fast i allt som den vill ha, och lever i en sorts “på liv eller död, allt eller inget” tillstånd, vilket Skorpionen nog själv kan hantera utan problem. För andra kan det dock vara svårt att hantera, kanske svårt att hänga med i Skorpionens allt eller inget-tempo.  

Skorpionen, you got it, du kan ta av dig masken, luta dig tillbaka, släppa loss och le, det får även starka människor som dig göra! Du har inget att dölja!

Läs mer om:

Vågen

Stenbocken

Oxen

Fiskarna

Tvillingarna

Jungfrun

Väduren

Skytten

Lejonet

Vattumannen

Kräftan

och här kan du läsa mer om ALLA stjärntecken!

Skorpionen horoskop – läs om skorpionen idag här!

Är du Skorpion? Är du nyfiken på hur din dag, vecka, månad eller ditt år kommer att se ut? Då kan du läsa våra horoskop här!