Allt du vill veta om Vågen: datum, egenskaper, turdag

Vågen är en "social butterfly" - Foto: Skärmdump Astro-Alvis Instagram / Unsplash
Dela på Pinterest
Alla blir kära i Vågen. Men varför? Det vet Astro-Alvis – som går igenom allt du vill veta om Vågens stjärntecken.

Är du en konflikträdd men fruktansvärt charmig person? Då är du kanske född i Vågens stjärntecken! Här går astrologen Alexandra Alvis igenom allt du behöver veta om Vågen.

Allt du vill veta om Vågens stjärntecken

Lägg inte pannan i för djupa veck – här har du precis allt du vill veta om Vågen!

Vågen: Datum

22 september – 22 oktober

Är du född den 21-22:a kommer din födelsetid och året du är född att avgöra ditt soltecken!

Vågen: Sinnen

Vågen styr över ländryggen, hormonerna och njurarna.

Vågen: Karriären

Vågen är född diplomat, men är även en vass kreatör. Yrken som passar är inom mode, inredning, terapi. Målare, florister och konstnärer trivs också i Vågens stjärntecken. Säljare, manager, PR, kurator, vägledare, coach och advokat kan också passa Vågen – men även politiker och medlare. 

Vågen: Symbol

Vågens symboler är hjärta och mask.

Vågen: Färg

Alla nyanser av blått – men även alla färger som ligger mellan blått och rött. Exempelvis lila och violett.

Vågen: Tursamma dagar

Fredag och lördag.

Vågen: Tursamma datum i kalendern

5, 6, 14

Vågen: Planet

Venus.

Vågen: Element

Luft.

Vågen: Tarotkort

Justice/Rättvisan.

Vågen: Månadstenar

Opal, pärlemor, lapis lazuli, malakit, rosenkvarts.

Hur är Vågen?

Åh du sköna, sköna Venus – och dess hemmatecken Vågen! Vem kan charma människor som du?! Ingen, förutom din vapendragare Oxen! Vågens främsta egenskap är förmågan att kunna spela det sociala spelet till punkt och pricka, och alla gillar därför Vågen! Utan någon större ansträngning är Vågen uteslutande behaglig, välbalanserad, intresserade, nyfiken, glad, lättsam och mycket charmig. Alla vill ha Vågen i sitt sällskap och sitt team. Vågen är utmärkt på att spegla andra människor och visar sällan sina personliga intentioner för omgivningen, om den inte passar in i den sociala kontexten. Vågen har inget behov av att banka sig i bröstet och berätta om sitt. 

Vågens styrkor – och svagheter

Till skillnad från Väduren, är Vågens styrka att kunna spegla sin omgivning på ett sätt som gör allas röst hörd och där alla får berätta om sin synpunkt och åsikt. Vågen är ett kardinalt (aktivt) lufttecken, som rör sig genom livet genom samtal och samarbete med andra. Vågen är Zodiakens “social butterfly”, och vinner alla sina strider genom att vara genuint intresserad av andra människor, vilket är anledningen till varför vi alla vill ha Vågen i närheten! 

Vågen lever för att förstå andra, är primärt relationsorienterad, och lever sannerligen för kärlekens skull! Vågen har inte ett ont ben i sig, utan våndas själv när den skadar andra med sin velighet, ombyte, och obeslutsamhet. Vågen, likt Jungfrun och Skorpionen, vill ha ALL information, men vet inte alltid vad rätt beslut och handling är – allt har ju sin fördel och nackdel! 

Rättvisan väger tungt för Vågen

I sann och rättvis balansanda lever Vågen för att kunna ställa två perspektiv, motparter och frågor mot varann. Det är så Vågen orienterar sig framåt, för att väga alla stigar som finns. Det gör Vågen till en bra diplomat, men också en fin vägledare. Men det är inte bara till gagn för Vågen – det kan nämligen resultera i den beslutsångesten som Vågen är vida känd för. Vågen behöver följa sin första impuls mot något och agera direkt, tänka mindre på vad som “är det bästa alternativet”. Vågen kan enkelt sätta sig in mentalt i de allra flesta situationer och på så sätt se alla utfall framför sig. 

Vågen bygger lätt luftslott

En annan fallgrop för detta tecken är… Luftslott! Vågen sitter och tänker och grubblar, frågar andra, funderar, förbereder sig… Men vad är beslutet? Handlingen? Det är där Vågen behöver mer impulsivitet, och agera mer direkt på det som känns bra initialt, istället för att väga alla för och nackdelar och stå och väga mellan beslut. 

Vågar är mycket kreativa, talangfulla, sociala och trevliga, och kommer alltid kunna ta sig fram genom livet genom sina relationer och sociala nätverk

Läs mer om:

Stenbocken

Oxen

Fiskarna

Tvillingarna

Jungfrun

Väduren

Skytten

Lejonet

Vattumannen

Kräftan

Skorpionen

och här kan du läsa mer om ALLA stjärntecken!

Vågen horoskop – läs om vågen idag här!

Är du Våg? Är du nyfiken på hur din dag, vecka, månad eller ditt år kommer att se ut? Då kan du läsa våra horoskop här!