Allt du vill veta om Vattumannen: datum, egenskaper, turdagar

Är Vattumannen ett geni? - Foto: Skärmdump Astro-Alvis Instagram / Unsplash
Dela på Pinterest
Vattumannen har en ovanlig kraft – men vilken...? Det vet astrologen Astro-Alvis, som berättar allt du vill veta om Vattumannens stjärntecken.

Vattumannen har något mytomspunnet över sig... Vissa säger att de är genier. Vill du veta mer? Här går Alexandra Alvis igenom allt du vill veta om Vattumannens stjärntecken.

Allt du vill veta om Vattumannens stjärntecken

Är Vattumannen född att bli ett galet geni? Kanske. Läs mer här!

Vattumannen: Datum

22 januari – 22 februari

Är du född den 21-22:a kommer din födelsetid och året du är född att avgöra ditt soltecken!

Vattumannen: Sinnen

Vattumannen styr över anklarna och vaderna.

Vattumannen: Karriären

Yrken som passar Vattumän är ofta: ingenjörer, programmerare, tekniker, utvecklare, innovatörer, entreprenörer, ideellt arbete, offentlig verksamhet, tv/radio, pedagogik, pilot, flygvärd, psykolog – allt som rör teknik faktiskt!

Vattumannen: Symbol

Nyckel, ikon.

Vattumannen: Färg

Silver, mörkblå.

Vattumannen: Tursamma dagar

Lördag och söndag.

Vattumannen: Tursamma datum i kalendern

3, 4, 22, 31

Vattumannen: Planet

Uranus.

Vattumannen: Element

Luft.

Vattumannen: Tarotkort

The Star/Stjärnan.

Vattumannen: Månadstenar

Ametist, labradorit, lapis lazuli.

Hur är Vattumannen?

Uranus elektriska, högintelligenta, normbrytande och ovanliga kraft styr över Vattumannens tecken. Det ger unika individer som utgör nytänkare, innovatörer, liberala frihetssökare och normbrytare. ibland på snudd galna genier. 

Oavsett hur Vattummännen uttrycker sin unikhet, så är det utan tvekan människor som driver samhället och sin omgivning mot det som utgör den ännu okända framtiden för majoriteten av oss andra. För Vattumannen är denna framtid inte bara fullt rimlig, men också tydlig. Vattumannen ses ofta som långt före sin tid och kan upplevas av andra som något utöver det vanliga

Vattumannens styrkor – och svagheter

Som ett fast lufttecken, stabil och rationell, utgår Vattumannen från den objektiva sanningen, och baserar den på omfattande kunskap, som ofta är ganska komplex och kräver en del hjärna att ta sig an. Inga problem för Vattumannen! Vattumannen, ihop med Fiskarna och Jungfrun, är de sanna idealisterna i Zodiaken, och har starka värderingar kring det som försiggår i samhället. De demonstrerar och engagerar sig gärna i olika samhällsfrågor. Jämställdhet och frihet är fanor som Vattumannen bär med stolthet och hög röst.

Vattumän står gärna utanför samhällsnormen och berörs typiskt inte utav det, så länge de får behålla sin frihet. Både rebeller och anarkister faller under detta tecken, sociala grupperingar av olika slag baserade på lika värderingar, politiska engagemang, innovation, entreprenörskap, teknik och digitalisering är Vattumannens teman. 

Vattumannen är en riktig kollektivist

Till skillnad från sitt oppositiontecken Lejonet, är Vattumannen mindre intresserad av att uttrycka sig själv, och mer intresserad av uttrycka gruppens röst (så länge gruppen går i linje med Vattumannens idéer). Vattumannens styrka är att kunna ställa sig i gruppen, och göra dess röst hörd från sin plats där, likväl inte behöva andra för att vara tillräcklig på egen hand. Ändå behöver Vattumannen ofta spendera mycket ensamtid med att fundera, analysera och skapa nya lösningar och idéer

Briljant, excentrisk och unik är bara förordet för detta tecken! Ingen glömmer en Vattuman! 

Läs mer om:

Vågen

Stenbocken

Oxen

Fiskarna

Tvillingarna

Jungfrun

Väduren

Skytten

Lejonet

Kräftan

Skorpionen

och här kan du läsa mer om ALLA stjärntecken!

Vattumannen horoskop – läs om vattumannen idag här!

Är du Vattuman? Är du nyfiken på hur din dag, vecka, månad eller ditt år kommer att se ut? Då kan du läsa våra horoskop här!