Hela listan: så mycket tjänar svenska Influencers

Detta tjänar de svenska influencerna på sina bolag - Foto: Instagram/biancaingrosso, Instagram/kenzas, Instagram/zaralarsson
Dela på Pinterest
Har du någonsin funderat på vad några av Sveriges mest populära influencers tjänar? Då behöver du inte undra mer!

Listan över vad de hetaste svenska influencerna tjänar är äntligen här! År 2015 gjorde Modette en lista över vad bloggeliten drog in på sina sociala kanaler och det har hänt en hel del sedan dess med utvecklingen av bland annat Instagram. Det är Di Digital som har gjort sammanställningen på vad de svenska influencerna drog in år 2017.

Zara Larsson finns med på listan över vad svenska influencers tjänade 2017. Bildkälla: Instagram/zaralarsson

Att slå igenom i mediabruset är inte det lättaste, men dessa personerna har verkligen lyckats göra sig ett namn – och riktigt stora bolag som drar in flera miljoner om året. Några av de stora namnen på listan är Joakim "Jockiboi" Lundell, Jonna Lundell, Margaux Dietz, Bianca Ingrosso, Zara Larsson, Alexandra "Kissie" Nilsson, Kenza och Isabella "Blondinbella" Löwengrip. 

När Joakim "Jockiboi" Lundell och Jonna Lundell grundade bolaget Jocke & Jonna AB omsatte det 2,4 miljoner kronor på ett halvår. Men under förra året, 2017, växte de sig ännu större och omsatte hela 8,7 miljoner. Jocke och Jonna plockade då ut 300 000 kronor i utdelning. Och sedan dess har Jocke och Jonna verkligen hunnit göra sig ett namn och inte minst på Youtube. De har vunnit flera priser för sitt arbete och fortsätter växa som influencers. 


Joakim "Jockiboi" Lundell och Jonna Lundell pussar parets hund. Bildkälla: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT

En annan som finns med på listan är Alexandra "Kissie" Nilsson. Hon har via sitt egna bolag, Alexandra Media Sweden AB, dragit in pengar på bloggandet. År 2017 omsatte Alexandras bolag drygt en miljon kronor och gav henne en lön på 746 000 kronor. Vi kan inte låta bli att fundera på vad bolaget kommer omsätta detta året då Alexandra har hunnit släppa ett eget skönhetsmärke, bok och flertalet smyckeskollektioner.

Alexandra "Kissie" Nilssons bolag växer och växer. Bildkälla: Instagram/alexandranilsson

Mycket har alltså hänt sedan 2015 och i videon nedan kan du se vad blad annat Margaux Dietz, Alexandra "Kissie" Nilsson, Bianca Ingrosso, Kenza och Isabella "Blondinbella" Löwengrip tjänade då:

Är du nyfiken på att läsa om andra influencers framgångar? Vi har tidigare skrivit om KenzaTherése LindgrenMargaux DietzBianca Ingrosso och  Isabella "Blondinbella" Löwengrip framgångssagor och vad de tjänade år 2017.