5 saker du måste göra på jobbet innan du går på ledighet

Street style
Har du gjort det här? - Foto: Eugenio Marongiu/ Shutterstock.com
Dela på Pinterest
Julen är runt hörnet och likaså är ledigheten. Men innan du går på julledighet finns det några saker du måste göra på jobbet.

1. Städa skrivbordet

Passa på att städa skrivbordet oavsett om du jobbar på kontoret eller hemma. Om vi har stökigt runtom oss känner vi oss mer stressade och ibland till och med ångestfyllda. Så se till att du lämnar jobbet med ett städat skrivbord, vi lovar att du kommer tacka dig själv när du kommer tillbaka.

Kom tillbaka till ett städat skrivbord efter ledigheten. Bildkälla: Unsplash

2. Ordna ett auto-svar på mailen

Vissa mail kan du behöva svara på men att ha en mobil och inkorg som går i ett under ledigheten är inte det roligaste. Så ordna ett auto-svar på mailen så du slipper låta mailen förstöra din härliga julledighet. Ingen vill behöva tänka på jobbet under julbordet och Kalle Anka. 

3. Avsluta påbörjade saker

Är du en person som har av vana att påbörja olika saker men aldrig riktigt avsluta de? Vi alla gör nog det då och då, så om du vet med dig att du har en "att göra"-lista som är längre än en basketspelare så bör du ta dig tiden att avsluta allt som finns där innan du börjar på något nytt. Vi vill inte komma tillbaka till jobbet efter semestern och ha en miljon saker att göra.

Avsluta påbörjade saker innan du går på ledighet. Bildkälla: Unsplash

4. Kom ner i varv

Tänk inte att du ska köra fullt ut på jobbet enda in i det sista, det vinner faktiskt ingen på. Var därför noggrann med att gå och lägga dig i tid, släppa jobbet när du går därifrån och ta tid till att bara vara. Om du inte kommer ner i varv innan semestern finns det en risk att du gör det först när ledigheten närmar sig sitt slut. Och då är det ju faktiskt försent!

5. Gör en lista som du kan ha när du kommer tillbaka

Gör en lista på saker som händer efter ledigheten, arbetsuppgifter som du bör göra och som behövs prioriteras. Genom att göra en lista som du kan kika på efter ledigheten kommer ge dig ett lugn. Ibland tänker vi att vi kommer komma ihåg allt som behövs göras, men hur mycket kommer vi egentligen ihåg efter några dagar eller veckors ledighet? Precis, inte så mycket. 

Och när du kommer tillbaka från ledigheten finns det en risk att du kommer vara rätt trött under eftermiddagarna. Så vad gör man när energin svackar på eftermiddagen? Vi har samlat knepen i videon nedanför.

Läs också:

300 influencers granskade – så många fejkade följare har dem

7 tecken på att din kollega är en psykopat