Upptäck Ölands bästa badplatser – se hela listan

badplatser öland
badplatser öland - Foto: Unsplash.com
Dela på Pinterest
Öland bjuder på en mix av historia, kultur och fantastiska badplatser. Från långa sandstränder till charmiga småvikar, utforska öns bästa badplatser i vår guide.

Öland, Sveriges näst största ö, erbjuder en härlig blandning av historia, kultur och vacker natur. Inte minst märks detta på dess många fantastiska badplatser. Från långa sandstränder till charmiga småvikar, här finns något för alla smaker. Här är en guide till några av de bästa badplatserna på Öland.

Badplatser Öland: Sandstränder

1. Böda Sand

Böda Sand på Ölands norra udde är kanske ön mest kända strand. Med sin långa och breda sandstrand, klara vatten och mängd av aktiviteter är den en favorit bland barnfamiljer.

2. Ekerumsviken

På öns östra sida hittar du Ekerumsviken, en vacker sandstrand omgiven av gröna tallskogar. En perfekt plats för en avkopplande dag på stranden.

3. Köpingsviks strand

Köpingsviks strand, beläget på Ölands västra kust, är en annan populär badplats. Med sitt lugna vatten och fina sand är den perfekt för både bad och lek.

Badplatser Öland: Klippor och småvikar

4. Byerums raukar

I Byerum på öns östra kust hittar du inte bara imponerande raukar, utan också små vackra vikar att bada i. Det är en unik badupplevelse som inte får missas!

5. Grankullaviken

Grankullaviken, belägen på norra Öland, är känd för sina vackra klippor och småvikar. Här kan du njuta av en lugn och avkopplande badupplevelse i vacker natur.

6. Trollskogen

Trollskogen på norra Öland erbjuder inte bara en sagolik skog, utan även fina badmöjligheter i små vikar och vid klippor.

7. Äleklinta

På västra Öland ligger Äleklinta, en klippig badplats med underbar utsikt över Kalmarsund. Perfekt för de som föredrar att dyka från klipporna.

Oavsett om du föredrar att dyka från klippor, bygga sandslott på stranden eller bara vill njuta av en lugn dag vid havet, har Öland något för dig. Så packa picknickkorgen och upptäck dessa fantastiska badplatser!

Upplev Uppsala: De bästa badplatserna för en solig dag

Badplatser Stockholm – se hela listan här

Fantastiska badplatser i Göteborg – din guide till sommarens svalka

Sol, sand och hav – din guide till Gotlands bästa badplatser