Upptäck Malmö – 9 fantastiska badplatser för alla smaker

Tips: 9 fantastiska badplatser i Malmö.
Tips: 9 fantastiska badplatser i Malmö. - Foto: Unsplash.com
Dela på Pinterest
Upptäck Malmös inbjudande badplatser! Med sitt brett utbud från sandstränder till klippbad, har Sveriges tredje största stad något för alla.

Malmö, den tredje största staden i Sverige, har några av landets mest inbjudande och familjevänliga badplatser. Tack vare dess läge på Sveriges sydkust erbjuder Malmö ett brett utbud av badplatser, från sandstränder till klippbad och badbryggor. Här är 9 fantastiska badplatser i Malmö du inte vill missa.

1. Badplatser i Malmö: Ribersborgsstranden

Ribersborgsstranden, även känd som "Ribban", är Malmös mest kända badplats. Med sin långa sandstrand och vackra utsikt över Öresundsbron är den en favorit bland både lokalbefolkning och turister.

2. Badplatser i Malmö: Klagshamns badplats

Klagshamns badplats ligger söder om Malmö och erbjuder både sandstrand och klippor. Badplatsen är populär för solbad och picknick, och det finns även en båtbrygga och badbrygga.

3. Badplatser i Malmö: Sibbarps badplats

Sibbarp, beläget vid Öresund, erbjuder både en barnvänlig sandstrand och en lång brygga perfekt för ett dopp i havet. Härifrån kan du även njuta av en fantastisk utsikt över Malmö skyline och Turning Torso.

4. Badplatser i Malmö: Scaniabadet

Scaniabadet ligger i Västra hamnen, bredvid Turning Torso, och är en modern stadsstrand med sandstrand, gräsytor och en badbrygga.

5. Badplatser i Malmö: Bunkeflostrands badplats

Bunkeflostrands badplats ligger på Limhamns kalkbrott och erbjuder både en sandstrand och gräsytor, med utsikt över Öresundsbron.

6. Badplatser i Malmö: Västra Skrävlinge Dammar

Västra Skrävlinge Dammar är en badplats vid en damm i utkanten av Malmö, perfekt för den som föredrar sötvatten framför havet.

7. Badplatser i Malmö: Oxievångsbadet

Oxievångsbadet är en liten och lugn badplats vid Oxie bro, som erbjuder en liten sandstrand och en gräsyta.

8. Badplatser i Malmö: Limhamns kalkbrott

Limhamns kalkbrott erbjuder ett unikt tillfälle att bada i en gammal kalkstensgruva. Badplatsen är dock inte lämplig för mindre barn.

9. Badplatser i Malmö: Hilleshögs dalar

Hilleshögs dalar erbjuder ett unikt landskap för bad i sötvatten. Badplatsen ligger i ett naturskönt område med betesmarker och raukar.

Upplev Uppsala: De bästa badplatserna för en solig dag

Badplatser Stockholm – se hela listan här

Fantastiska badplatser i Göteborg – din guide till sommarens svalka

Sol, sand och hav – din guide till Gotlands bästa badplatser