Energitjuvar – 7 typer av människor du måste radera (nu!)

Energitjuvar
Här är energitjuvarna du måste radera - Foto: STELLA Pictures/ddp/Bertrand-Hillion Marie-Paola
Dela på Pinterest
Vissa typer behöver vi helt enkelt inte, här är några energitjuvar du borde radera på en gång!

Vi alla känner nog någon och har förhoppningsvis ingen kvar. Eller, hur ligger det till egentligen? Energitjuvarna finns överallt – de kan vara på arbetsplatsen, i skolan och i din vänskapskrets. Till en början kanske inte beteendet lyser igenom men sakta, sakta börjar du förstå. Du är ju helt slut på energi efter en träff med hen! 

Att radera någon ur sitt liv bara sådär är inte så enkelt och kanske inte alltid nödvändigt. Men tar en person alldeles för mycket energi av dig, gång på gång? Då kan det vara värt att fundera på hur er relation ska se ut fortsättningsvis. Kom ihåg, du förtjänar att må bra. Vänner och familj ska GE dig energi – inte ta!

Energitjuvar kännetecken

Så vad finns det för typiska kännetecken om man letar efter energitjuvar? Här hittar du några exempel!

1. Energitjuvar – personer som alltid trycker ner dig

Det spelar ingen roll om det är din partner, din vän eller familjemedlem. En person som alltid trycker ner dig är inte en person du borde ha i ditt liv. Ta upp det med personen och berätta hur du känner. Fortsätter hen fortfarande? Då är det dags att säga hejdå!

2. Energitjuvar – personer som tar energi

Har du en person runt dig som du alltid känner att det ska bli lite jobbigt att träffa för att du vet att hen kommer bli irriterad eller hitta något att anmärka på? Radera på en gång. Det finns gott om människor som ger dig energi istället, dessa personer är mer värda att ha i ditt liv!

3. Energitjuvar vänner – personer som är där "bara för att hen alltid varit det"

Den där gamla vännen från grundskolan du egentligen inte klarar av, men har kvar i ditt liv för att "ni alltid har varit vänner". Vi alla växer upp och går ibland åt olika håll i livet, acceptera det och gå vidare. Det är faktiskt helt onödigt att hålla kvar vid gamla vänner som egentligen inte är ens vänner.

4. Energitjuvar – ditt ex

Är det ett gammalt ex som ställer till problem och skapar hjärnspöken hos dig? Du kanske innerst inne vet att du alltid kommer ha lite känslor kvar, men att det aldrig kommer funka. Vill du hitta kärleken igen? Radera exet!

Läs också: Hur kommer man över någon?

5. Energitjuvar på jobbet – arbetskollegan som får dig att må dåligt

Det är ingen idé att försöka vara vän med kollegan som får dig att hata jobbet eller som snor dina ideér framför chefen. Försök att undvika personen i den mån det går och gör ditt jobb så bra som bara du kan. Arbetsdagarna kommer kännas så mycket enklare – och roligare!

6. Energitjuvar – ditt elaka jag

Tänk ett varv till nästa gång du är elak mot dig själv. Skulle du göra så mot någon annan? Nej, just det!

Läs också: 5 frågor att ställa dig själv för att öka din self love

7. Energitjuvar – personer i släkten som får dig att må dåligt

Bara för att ni är släkt betyder inte det att ni måste ha en relation. Det är faktiskt helt okej att säga hejdå till en familjemedlem som inte är värd dig – precis som vilken människa som helst.

Narcissistiska drag?

Tror du att du lever ihop med en narcissist eller har en i din närhet? Några vanliga kännetecken är att de kan utnyttja andra och förväntar sig att bli bättre behandlade än andra. De är även ofta framgångsrika i livet. 

Känner du igen dig? Gör quizet här för att se om du har att göra med en narcissist!  

 

Läs mer:

Så går du vidare när du blivit dumpad 

Därför tänker du fortfarande på ditt ex – trots att du kommit över hen