Förbättra din sömn genom att ta med det här i din kvällsrutin

Om du tar med dessa saker i din kvällsrutin varje dag kommer du sova bättre.
Om du tar med dessa saker i din kvällsrutin varje dag kommer du sova bättre. - Foto: Canva.
Dela på Pinterest
Önskar du en natt med skön sömn? Då borde du addera dessa sakerna till din kvällsrutin.

1. Planera dagen därpå

Låter det oklart? Det må göra det, men det är en viktig grej att lägga till i kvällsrutinen. Kolla över morgondagens schema, planera outfit och fixa lunchlåda om du inte vill gå ut och äta på lunchen. Genom att göra detta får du det inte lika stressigt morgonen därpå vilket kommer ge dig en lugn och bra start på dagen.

2. Träna och ta en lång dusch

Att träning och rörelse får oss att må bra är ingen nyhet. Därför bör du göra detta till en del av din kvällsrutin, om det så är ett yogapass, svettig runda på gymmet eller en promenad i det sköna vädret. Unna dig därefter en lång och varm dusch där du har möjlighet att släppa dagen som varit och blicka framåt.

Att få in rörelse i kvällsrutinen kommer ge dig bättre sömn. Bildkälla: Unsplash

3. Gör något som får dig att må bra

Om du mår bra av att laga mat, skriva, läsa, meditera och måla så gör det till en del av din kvällsrutin. Det finns ingenting bättre än att gå och lägga sig med en positiv känsla i kroppen efter att ha lagt ner dyrbar tid på sådant som man tycker om!

4. Logga ut från sociala medier

Sociala medier har en förmåga att stressa oss mer än vad det ger oss energi och positivitet. Därför är det extra bra om du har möjlighet att logga ut från dina sociala medier innan du går och lägger dig. Dels eftersom du kan bli piggare om du scrollar igenom Instagram men även för att ta tid till dig själv och ditt välmående. 

Logga ut från dina sociala medier innan du går och lägger dig. Bildkälla: Unsplash

5. Varva ner

Innan läggdags är det viktigt att du tar tid till att varva ner och blir lugn! Det är större chans att du hamnar i djupsömn och känner dig utvilad om du går och lägger dig i tid samt känner dig lugn och "down to earth" innan läggdags! 

Det finns även några skönhetsrutiner som du borde gör dig av med och sluta i 20-årsåldern, se vilka det är i videon nedanför.

Läs också:

Det här plagget ska du torka håret med istället för handduken

9 otippade saker som ger dig finnar – enligt experter