Blir du sjuk när du tränar? 5 knep som håller dig frisk på gymmet

En hand som håller i citron och ingefära-vatten och en tjej som sitter på en gymmatta.
Blir du sjuk lätt efter träning? Kom ihåg det här! - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Det är vanligt att bli sjuk precis när man kommit igång med träningen. Men det går att förhindra. Se hur du gör för att hålla dig frisk här!

1. Torka av maskinerna och redskapen innan du använder dem

Många struntar nämligen att göra det här efter att de kört på crosstrainern, lyft stången eller använt mattan. Se till att gör rent det du ska använda innan du börjar köra. Det är nämligen inte bara svett och smuts på redskapen utan det kan även finnas baciller som gör dig sjuk.

2. Använd en vattenflaska med munstycke

Köp en vattenflaska med ett munstycke som du kan öppna och stänga med munnen så du slipper använda dina händer som tagit i redskapen på gymmet och andra saker som handtag, golv, mattor med mera...

3. Tvätta händerna ofta

Tvätta händerna före och efter träningspasset. Speciellt om du har bråttom och kastar i dig något att äta på vägen. Då är det viktigt att du hinner före med tvål och vatten – och kanske lite handsprit.

Torka även av golvet eller mattan som du ska göra övningar på. Bild: Unsplash.

4. Glöm inte bort att äta

Många gör misstaget att träna för mycket och äta för lite när de ska komma igång med träningen, vilket ofta leder till att de blir sjuka. Fyll på ordentligt med energi före och efter träningen. Och om du har svårt att få i dig vitaminer, köp extra c-vitamin som boostar immunförsvaret.

5. Få dig en ordentlig natts sömn

Sov ordentligt. Det kan göra underverk för din hälsa och ditt immunförsvar. Om du just kommit igång så tar det längre tid för kroppen att återhämta sig. Ge den tid och stressa inte med träningen. Se vilka kvällsrutiner du borde lägga in för att få en bra sömn här!

6. Drick mycket

Drick mycket vatten och återfukta kroppen inifrån. Försök ha med dig en vattenflaska i väskan och drick även före och efter träningspasset.

Det finns några saker som du aldrig borde äta innan du ska köra ett träningspass. Se vad det är i videon nedanför.

Mer:

Så får du en hållbar träningsrutin som ger resultat