Kristallguide: Så vet du vilken kristall som passar just dig

Vilken kristall passar dig? Foto: Oh La Moon
Vilken kristall passar dig? Foto: Oh La Moon - Foto: Vilken kristall passar dig? Foto: Oh La Moon
Dela på Pinterest
Lär dig mer om det hetaste på allas läppar just nu – kristaller! Vi går igenom de populäraste kristallerna, vad de betyder och hur du hittar rätt kristall för dig.

Oavsett om du vill peppa dig själv, få extra klarhet eller en energi- och kärleksboost så finns det en kristall avsedd just för dig. Vi har pratat med Sofie Wiberg på Oh La Moon, en butik i Stockholm som bland annat specialiserar sig på kristaller och deras magi.

Kristaller har använts i tusentals år

Det kanske känns som att kristaller blev en grej över en natt, men de har faktiskt använts av människan i tusentals år på många olika sätt. Användningsområdena har varit, och är, stora.

– Kristallerna kommer från hela världen, vi har många från till exempel Brasilien och USA. Ursprungligen har de använts som skydd, accessoarer och till healing. Idag är kristaller inte bara stort inom den spirituella livsstilen utan de används också inom teknologin i till exempel datorer och klockor, berättar Sofie i en intervju med Modette.

Känn av kristallens energi

Kristaller består av energier med olika frekvenser och vibrationer – men hur kan man känna dem egentligen?

– Eftersom alla kristaller har olika energier och egenskaper kan de också hjälpa oss på olika sätt. När vi använder kristaller som har en lugnande energi känner vi oss grundade och lugna, och när vi använder peppiga kristaller med mycket energi får vi en extra energiboost, säger hon.

Alla kan skapa magi i vardagen

Det som är så bra med kristaller är att alla kan använda dem! Ett öppet sinne kan dock vara bra att ha med sig.

– Kristallerna är ett kraftfullt verktyg som vi använder för att uppgradera våra liv, boosta vårt välmående och nå våra drömmar. Så om du är peppad på en uppgradering i år kan kristallerna vara en härlig sak att börja använda i din vardag för att göra ditt liv lite extra magiskt, fortsätter Sofie. 

Gör kristallen din: Rena, programmera och visualisera

På Oh La Moon går det att kliva in i en butik fylld av kristaller, men det går också bra att beställa online. När du får hem dina kristaller rekommenderar Sofie att du börjar med att rena dem. Det kan du göra med en naturlig rökelse. När du har renat dina kristaller är det dags att programmera dem med en intention, eller en dröm som du har. Fundera över vad du vill använda kristallen till, hur du vill att den ska vägleda eller alstra energi till dig. Låt den sedan påminna dig om din önskan!

– Vi brukar göra det under en härlig ritual genom att hålla kristallen i handen och visualisera hur det redan känns att ha de som vi drömmer om. Det är en väldigt kraftfull tankeövning som vi älskar att göra! När du har programmerat dina kristaller kommer de att bli ett kraftfullt verktyg som du kan använda för att styra ditt liv i rätt riktning mot dina drömmar, berättar Sofie till Modette.

Det finns inga rätt eller fel när det kommer till kristaller

Men hur gör man sen då? Svaret är: precis som du vill. Det finns inga begränsningar när det kommer till hur man använder kristaller. Du kan bland annat använda dem när du mediterar, bära dem som smycken, ha dem under kudden, använda dem för att rena hemmet eller för att balansera din inredning. Det går också bra att ha med dig kristaller i fickan eller väskan för att ge dig extra kraft när du är på språng. 

– När du har programmerat dina kristaller är det dags att börja använda dem i din vardag. Det är då magin börjar på riktigt! Vi tror att man måste använda kristallerna för att de ska kunna hjälpa oss med det vi vill att de ska hjälpa oss med. När vi hela tiden har kristallerna runt omkring oss påminns vi om det som vi har programmerat kristallerna med. Det finns inga rätt eller fel, utan hitta ett sätt som känns bra för dig!

Kristallen väljer dig lika mycket som du väljer den

När du ska köpa en kristall och ser alla kan det kännas lite övermäktigt. Men om det är något du inte behöver oroa dig över är att köpa fel kristall. Så länge du går på din intuition kan det inte bli fel.

– Våra kunder kommer ofta in i butiken och känner en stark dragning till vissa kristaller och när de läser på om dem så förstår de varför de har dragits till just dem. Kristallerna som du dras till har alltid något viktigt att säga dig. Vi rekommenderar alltid våra kunder att välja kristallerna som de dras till först, eftersom det är kristaller du kan behöva använda lite extra just nu. Så gå på din känsla och din intuition! 

Gör så här! Gå in i en kristallbutik och se dig omkring. Vandra runt en liten stund, men försök att hålla tankarna rena från idéer om vad det är du vill hitta. Tanken är att du ska dras intuitivt till en kristall, och att du sedan kan läsa på om vad just den kristallen kan hjälpa dig med. Kanske visar det sig att du dras till något som du undermedvetet behöver hjälp med?

Så här ser det ut inne i Oh La Moons butik. Foto: Oh La Moon

De mest populära kristallerna och deras betydelse

Det finns mängder av olika kristaller som alla har olika betydelser. Här är fem kristaller som tjejerna på Oh La Moon tycker att alla borde ha som grund i sin kristallgarderob.

Kristall: Citrin

Citrin är en positiv och peppig kristall som stärker ditt självförtroende och peppar dig att våga följa dina drömmar. Perfekt att ha med dig när du ska gå utanför din comfort zone och behöver en extra självförtroendeboost!

Kristall: Clear Quartz

Clear Quartz renar din energi och ger klarhet i olika situationer så att du lättare kan fokusera på det som är viktigt i ditt liv. En perfekt kristall att meditera med för att rensa ditt mindset från tankar.

Kristall: Ametist

Ametist står för peace and harmony och sägs hjälpa dig att varva ner på kvällarna och att sova bättre. Den här kristallen kan du ha i fickan när du behöver lite extra lugn.

Kristall: Rosenkvarts

Rosenkvarts boostar dig med kärlek och påminner dig om att du förtjänar ovillkorlig kärlek, både från dig själv och från andra. Använd den när du vill stärka kärleken till dig själv eller i dina relationer.

Kristall: Grön Aventurin

Grön Aventurin ger dig tur, boostar din kreativitet och sägs kunna manifestera din framgång och abundance i ditt liv. Perfekt att använda när du vill manifestera drömjobbet eller drömboendet.

Läs mer: 

Bli hjärnstark – bästa tipsen för att träna hjärnan

Det här säger ditt stjärntecken – om hur du är som flickvän

Här är stjärntecknet som är din perfekta match

Bildkälla: Oh la moon