Torr hud? Här 4 shoppingtips som du VERKLIGEN behöver

Undvik torr hud med våra tips! - Foto: Unsplash / Unsplash
Dela på Pinterest
Torr hud är ett vanligt problem i dessa årstider. Stramande känsla i ansiktet och torra hudfläckar på armarna. Skippa den otrevliga känslan med Modettes shoppingtips!

Artikeln innehåller köplänkar.

Du är inte den enda som känner hur huden i ansiktet och på kroppen stramar i dessa årstider. Det finns en hel del saker du kan göra som hjälper mot din torra hud. Här kommer dina överlevnadstips!

Läs också: Tandblekning hemma – här är allt du behöver för att lyckas!

1. Undvik att duscha och bada i för varmt vatten

Att bada eller duscha varmt och länge är extra skönt när det är kallt utomhus, eller hur? De tråkiga nyheterna är dock att hett vatten spolar bort det naturliga fett som hjälper huden att binda fukt. Även långa och alltför frekventa bad och duschar har den effekten. 

Dra ner på värmen och korta tiden i duschen. (Och gör samtidigt en insats för miljön!)

2. Smörj in dig med en bra hudkräm

Smörj in huden ofta och regelbundet, helst med en fet hudvårdskräm och gärna flera gånger om dagen. Locobase Repair är anpassad för mycket torr och sprucken hud. Användningsområdena är många, till exempel frostbitna kinder, nariga läppar och torra fläckar på hela kroppen. Den kan även användas som kompletterande hudvård vid atopiskt eksem.

3. Välj en dubbelverkande produkt

Välj en hudkräm som både arbetar direkt med att återfukta och som även bygger upp och stärker huden på lång sikt. Locobase Repair har en dubbelverkande effekt: den både skyddar huden och tillför den mängd fett som din hudbarriär behöver för en snabb och varaktig reparation. Resultatet känner du direkt och känslan håller i sig upp till 24 timmar.

Locobase Repair har utvecklats av skandinaviska dermatologer och är den mest köpta hudvårdskrämen på svenska apotek. Foto: Ellinor Hall

4. Undvik parfymerat

Torr hud är extra känslig för starka och parfymerade tvålar och hudvårdsprodukter. Det kan till och med vara en av orsakerna till din torra hud. Använd oparfymerade produkter med naturliga ingredienser. Välj en produkt som har ett hudvänligt pH-värde och innehåller samma slags fettämnen som huden tillverkar själv. 

5. Drick mycket vatten

Hudens mående påverkas inte bara av utomhusklimatet. Den är även ett uttryck för vad vi stoppar i oss. Under vintern kan din hud behöva en extra boost av vätska och vitaminer. Att dricka tillräckligt med vatten är lika viktigt nu som under sommaren. Det är även bra att fundera över vad man äter. Livsmedel med Omega 3-fetter, till exempel lax, och grönsaker rika på A- och E-vitamin sägs vara bra för huden.

Tips! Fler favoriter för dig med torr hud:

Propyless: Propyless lotion är ett receptfritt läkemedel för behandling av torr hud av olika slag. Innehåller det verksamma ämnet propylenglykol som verkar både återfuktande och fuktbindande.

Decubal: Expertvård för torr och känslig hud. Decubal är en serie säkra hudvårdsprodukter för hela familjen.

Mildison: Används för behandling av akuta och kroniska eksem, innehåller kortison. Mildison Lipid kräm är lämplig vid torra fjällande eksem.

Mer:

Därför kliar din hårbotten – 6 orsaker

Recension: L300 Cleansing hudvårdsserie – bra och billig hudvård