Mest läst

Vem är Keyyo från Sommar i P1? 5 snabba frågor

Kristina ”Keyyo” Petrushina har sommarprat i P1 2021. Foto: STELLA Pictures/Robert Eklund
Dela på Pinterest
Kristina "Keyyo" Petrushina har du säkert sett i tv-rutan någon gång. Här får du lite bättre koll på den unga talangen som sommarpratar 2021!

I denna artikel förekommer det annonslänkar.

1. Hur gammal är Keyyo?

Keyyo är 24 år gammal och är född i Omsk i Sibirien som hon lämnade med sin mamma som 8-åring. I serien "Keyyo med Rheborg i Ryssland" reser hon tillbaka för att återuppleva landet.

2. Vad är Keyyo känd för?

Keyyo började sin resa på Youtube och har sedan dess växt i raketfart. Idag är hon en av Sveriges största youtubers och har programlett både radio och tv-program. 

Keyyo släpper recept med kokbok

Den unga talangen är en mångsysslare och släppte faktiskt en kokbok under 2020 trots att hon inte alls ser sig som själv som en kock.

"Ni är ständigt så många som efterfrågar mina recept och nu kommer mina allra bästa, finaste, fulaste, svåraste, lättaste och mest opretentiösa recept samlade i en och samma bok! En REALISTISK jävla kokbok!!!!" skriver hon i ett Instagram-inlägg.

Här kan du läsa mer och köpa boken.

3. Vem dansade Keyyo med i Let's Dance 2021?

Kristina "Keyyo" Petrushina dansar med Hugo Gustafsson. 

Här kan du se alla som dansade i Lets' Dance.

4. Vad handlar Keyyos sommarprat om?

I sommarpratet som sänds 17 juli 2021 pratar Keyyo om Sibirien, relationen till sin mamma och om prestationsångest.

– Jag kommer att prata om hur det var att som åttaåring flytta från min hemstad Omsk i Sibirien till de djupa skogarna i Dalarna. Men även om den viktiga relationen till min mamma, att växa upp med en rysk bakgrund, prestationsångest men också dvärgkaniner.

5. Vad heter Keyyo på Instagram?

På Instagram hittar du henne under namnet @keyyo där hon har nästan en halv miljon följare. I sin bio beskriver hon sig själv som "Programledare. Underhållare. Radiopratare. Livsnjutare. Matälskare. Eldslukerska. Pirat."

Foto: Magnus Ragnvid / TV4

I denna artikel förekommer det annonslänkar.

Artikelbild: STELLA Pictures/Robert Eklund

Mer:

Let's Dance 2021 – deltagare, programledare och premiärdatum