Sanna Guidetti ryter ifrån efter hatet mot John Guidetti: "Kokar"

Sanna Guidetti ryter ifrån efter hatet mot John Guidetti: "Kokar"
John Guidetti och Sanna Guidetti. - Foto: Henrik Montgomery/TT, Instagram/@sannaguidetti
Dela på Pinterest
Det faktum att John Guidetti ska vara expert hos SVT under fotbolls-EM i sommar har rört upp en hel del känslor, vilket resulterar i att Sanna Guidetti nu ryter ifrån i sin podcast "Högt i tak".

Efter elva år utomlands valde till slut Sanna och John Guidetti att flytta hem till Sverige igen. 

Idag bor de tillsammans med sina två barn, Nellie och Mason, i Nacka strax utanför Stockholm. 

Flyttade till lyxvilla i Nacka 

Paret bor i en lyxvilla på 400 kvadratmeter med pool och sjöutsikt. 

 

Sanna Guidetti jobbar idag som influencer och syns på plattformar som Instagram och Tiktok. Hon hörs också i podcasten "Högt i tak" tillsammans med Rosanna Charles

John Guidetti spelar idag fotboll i stockholmslaget AIK, och det han gör på fotbollsplanen – och utanför fotbollsplanen – upprör en hel del. 

John Guidettis festhelg i Båstad 

Han har tidigare bland annat kritiserats för att ha varit i Båstad och vistats i festliga miljöer. De upprörda reaktionerna kom efter att Bianca Ingrosso publicerat en Instagram-bild där hon själv poserar med en drink i handen, och i bakgrunden syns ett ansikte hon försökt dölja med en emoji. Bakom emojin döljer sig John Gudiettis ansikte, vilket många snabbt listade ut

Foto: Instagram/@biancaingrosso, STELLA Pictures/Magnus Liljegren 

John Guidettis svar på tal 

Efter den omtalade festhelgen i Båstad gav John Guidetti svar på tal. Till Expressen sa han följande om situationen: 

– Jag sköter mitt jobb till punkt och pricka. Jag kommer alltid i tid. Jag tränar alla träningar som jag ska träna. Jag gör allt jag ska göra, med bravur. Sen är det viktigt att släppa fotbollen och koppla bort. Om det är att lyssna på musik när mina vänner spelar eller vad det är. Alla har olika kretsar. 

John Guidetti och Janne Andersson i EM-studion 

Nyligen kom beskedet att John Guidetti och den tidigare förbundskaptenen Janne Andersson ska sitta i SVT:s studio som experter under fotbolls-EM sommaren 2024.

Det faktum att John ska vara med har upprört många, inte minst programledarna i podcasten "Fotbollsmorgon". Podcasten, som leds av David Fjäll, Jesper Hofmann och Axel Insulander, är inte alla lika provocerade av Johns kommande medverkan i studion. 

"Spark mellan benen" 

Men en som däremot är det är David Fjäll, som uttrycker att han inte alls gillar idén av John Guidetti som expertkommentator: 

– Att John Guidetti ska göra det är en sån spark mellan benen på alla som är intresserade av AIK och att han sätter sig på ett sidouppdrag under det här uppehållet, säger Fjäll i podcasten och fortsätter: 

– Jag vet vad som krävs för att göra ett bra jobb som expert. Om man då säger att "jag har tid att göra mitt jobb som fotbollsspelare vid sidan om", då gör han inte det jobbet som krävs, tycker jag. 

 


Sanna Guidetti ryter ifrån efter kritiken mot maken 

I den tidigare nämnda podcasten "Högt i tak" tar Sanna Guidetti ton och ryter ifrån mot kritiken mot hennes make: 

– John behöver alltså åka in till söder, jag tror att studion ligger på söder, han åker alltså en kvart hemifrån oss, sitter i studion och pratar om saker han redan kan. 

Sanna fortsätter att kritisera det som sägs i "Fotbollsmorgon" och uttrycker att hon inte alls håller med om att Johns medverkan i EM-studion kommer resultera i att han inte kommer kunna prestera för AIK. 

Hon ifrågasätter även det som sägs om tiden det tar att göra ett bra jobb som fotbollsexpert, och menar på att hennes make är mycket väl påläst inom fotboll och att den tid det tar för David Fjäll att förbereda sig inför att vara expertkommentator inte går i linje med det John behöver göra: 

– Då kände jag lite, kanske för han. För att han kanske inte kan lika mycket som John, och så är det. Inte för att slänga en känga, säger hon och förklarar att John sjävklart kommer ta sig tid att läsa på om olika spelare samt att han "kollar på fotboll konstant". 

John Guidetti. Foto: Johan Nilsson/TT 

Kängan till "Fotbollsmorgon" 

När det snart blivit dags att runda av samtalsämnet uttrycker Sanna Guidetti att John inte bara konsumerar fotboll på egen hand, utan att han även gör det när han umgås med vänner – vänner som enligt henne själv tillsammans skulle kunna dra igång en framgångsrik fotbollspodcast: 

– De skulle kunna spela in och de tre då blir större än "Fotbollsmorgon", för att de pratar om fotboll och de kan fotboll. 

Hon skickar även iväg en känga mot de tre programledarna i "Fotbollsmorgon": 

– De tre människorna som sitter där tror inte jag alls kan lika mycket fotboll, säger Sanna Guidetti i podcasten. 

Hon poängterar också att det är hennes åsikter, och inte Johns. 

Sanna Guidetti: "Jag kokar"

Kritiken mot John Guidetti har resulterat i att hon själv får ta emot kritik på sina sociala medier: 

– Jag kokar ju för att jag får ju till och med kommentarer på mina bilder under min storys bara om "hur kan John vara så gränslös och inte lägga all tid och fokus på att komma tillbaka", säger Sanna i "Högt i tak".