Det gjorde Bianca Ingrosso för att komma över sitt ex

Bianca Ingrosso. - Foto: Patrik Österberg/Stella Pictures, Stella Pictures
Dela på Pinterest
Hur kommer man över sitt ex? Enligt Bianca Ingrosso finns det flera steg som man bör ta sig igenom.

Sommaren 2022 kom Bianca Ingrosso, 29, med beskedet att hon och Phillipe Cohen, 29, gjort slut, detta efter ett omkring tio år långt av- och på-förhållande. Sedan dess har hon både uttryckt att hon trivs som singel och att hon hittat någon som får henne att känna det där lilla extra. Det har även florerat ett romansrykte mellan henne och hockeyspelaren Patrick Cehlin, 32. 

Men idag är Bianca singel. Hon har alltså, till skillnad från Phillipe Cohen, inte gått in i ett nytt förhållande. Han är idag tillsammans med en tjej vid namn Rebecca Lindbergh Thor, 27. 

Men kommit över sin ex-pojkvän, det ska hon i alla fall ha gjort. 

Bianca Ingrosso och Phillipe Cohen. Foto: Stella Pictures 

"Trodde att jag aldrig skulle komma över Phillipe" 

I ett avsnitt av "Wahlgrens värld" har Bianca tidigare uttryckt att hon inte trodde att hon någonsin skulle komma över ex-pojkvännen, men att hon lyckats med det. 

– Det finns ju absolut någon speciell i mitt liv som jag tycker väldigt mycket om och det är väldigt kul för jag trodde ju att jag aldrig skulle bli kär igen. Jag trodde att jag aldrig skulle komma över Phillipe, sa hon i programmet. 

Bianca Ingrosso. Foto: Stella Pictures 

Bianca Ingrosso: Så kommer man över sitt ex 

Om den hon då tyckte "väldigt mycket om" är ovan nämnda hockeyspelare eller någon annan lät hon då vara osagt. 

Men hur gick Bianca tillväga för att komma över sitt ex? Under en frågestund på Instagram avslöjar hon alla detaljer gällande processen från att vara heartbroken till att känna att man kommit vidare efter ett uppbrott. 

Ångest, panik och sorg 

I videon förklarar Bianca Ingrosso att hon till en början hade ångest och panik. Sedan kom en rejäl dos av övertänkande, följt av sorg och till slut acceptans: 

– Jag tycker att allt har olika faser. Det börjar liksom med ångesten, man vill vrida tillbaka tiden. Panik slår in, det är något helt nytt och främmande. Övertänkandet går man in i sen. "Vad gjorde jag för fel?", "Vad tänker han nu?" och "Vad kan jag göra för att få tillbaka honom?". Man övertänker alla frågor som man ändå inte kan göra någonting med. Sorgen, som man måste bearbeta. Jag tycker inte det som alla tipsar om att man bara ska döda tiden med att bara göra roliga saker och umgås med vänner. Ta dig igenom smärtan. Det är en process, det är ett heartbreak. Ta det på allvar. Sen tycker jag att det kommer en blandning av allt det där tills det vackraste kommer, och det är acceptansen. Du kan verkligen inte göra ett skit. Acceptera det. "This is life, move the fuck on". 

Stressa inte in i något nytt 

Därefter förklarar Bianca att hon inte stressat in i något nytt förhållande, utan att hon litat på sig själv och att det bara är hon själv som kunnat läka det brustna hjärtat: 

– Jag tror väldigt mycket på att man inte kan förvänta sig att någon annan ska komma och rädda en ur den här perioden. "Jag träffar någon annan eller jag blir kär". Ingen kommer få dig att må bättre förutom du. Du måste göra ditt eget jobb och det måste man ta ansvar för och veta att du får inte tillbaka gårdagen och du är inte garanterad en morgondag. Vad kan du styra här och nu? Det är bara den här stunden. Gör den bra, du kommer ha ältat så mycket med dina vänner och dina familjemedlemmar så många gånger så de kommer spy galla över det till slut. Det är deras jobb att sitta tysta och lyssna och sen kommer det komma en vacker dag när du inte orkar med dig själv. När du står i spegeln och bara "din jävla jobbiga jävel, nu tar vi tag i den här dagen". 

Nya rutiner 

Sist men inte minst tipsar hon om att skaffa sig nya rutiner i vardagen som inte påminner om ens ex: 

– Nu får jag det här att låta som att det är jätteenkelt, det är det inte. Men det handlar om mindset och om att man övertänker massa saker som inte ens är sant och säkert inte ens har hänt. Det jag skulle säga också är skaffa dig nya rutiner som blir nya minnen för dig. 

Foto: Instagram/@biancaingrosso 

Lästips: Emilio Ingrosso: Därför är familjen Wahlgren-Ingrosso så framgångsrik