Så mycket har Zara Larsson tjänat på hitlåten Lush Life: ”Helt sjukt”

Så mycket har Zara Larsson tjänat på Lush Life
Så mycket har Zara Larsson tjänat på Lush Life - Foto: Magnus Andersson/TT, STELLA Pictures/ddp socialmediaservice
Dela på Pinterest
Zara Larssons stor genomslag kom med låten ”Lush Life” 2015. Och sedan dess har den fått över två miljarder lyssningar på Spotify. Nu avslöjas det hur mycket Zara tjänat på låten genom lyssningar på Spotify.

När Zara Larsson vann TV4:s underhållningsprogram ”Talang” 2008, då hon var blott tio år gammal. Men det tog ytterligare några år innan hennes stora genomslag kom. Det var inte förrän 2015 när hon släppte dunderhiten ”Lush Life” som hennes karriär tog fart på riktigt. Sedan dess har hon blivit en av Sveriges största musikexporter och turnerat med sina låtar runt om i världen. 

Hennes senaste album ”Venus” släpptes i början på 2024 och innehåller låtar som "On my love" och "Can't tame her". Den sistnämnda låten har dessutom blivit nominerad i kategorin Årets låt inför Grammisgalan 2024. Zara Larsson blev även nominerad i kategorin Årets artist. 

Nu avslöjas det vad Zara Larsson har tjänat på dunderhiten! 

Zara Larsson framträder i Milan. Foto: Marco Arici / Alamy

Zara Larssons glädjebesked  

Det är när Zara Larsson gästar ”Small Talk med Adam Lukacs”, som är kändisfrisören Adam Lukacs nya koncept på Tiktok, där han tar tillfället i akt att intervjua olika kändisar när de sitter i frisörstolen. Under samtalet börjar duon prata om framgångarna med ”Lush Life”. 

– Jag såg att lilla Lush Life favoriten, har två miljarder streams, säger Adam. 

– Men det som är så galet med det, den ligger ju bara och dundrar på. Jag tror att nu för tiden så snittar den väl typ en miljon lyssningar om dagen, fortfarande, säger Zara.  

– Det är helt sjukt, säger Adam och Zara instämmer. 

Adam fortsätter berätta att han har räknat ut hur många globen man måste fylla, för att nå två miljarder människor. 

– Jag har räknat ut, alltså suttit med kalkylator och räknat. 125 000 utsålda Globen, totalt i streams. Förstår du hur sjukt? 

Stora succén med Lush Life

Enligt streamingtjänsten Spotify har ”Lush Life” spelats närmare 1 450 000 000 gånger, alltså närmare 1,5 miljard lyssningar. Tillsammans med de 840 miljoner gånger låten spelats på Youtube, landar det på en bra bit över 2 miljarder streams. 

Enligt information från STIM organisationen som ser till så att det betalas ut pengar för spelad musik på exempelvis streamingtjänster, får artisten olika summor per lyssning, beroende på vilket abonnemang kontot har. 

Spotify Premium-användare genererar mest pengar med, 1,50 öre per lyssning medan gratisanvändarna genererar 0,30 öre per lyssning. Dessa pengar går inte direkt till artisten, det är flera parter som ska dela på summan. Man brukar förenkla detta och säga att artister tjänar ungefär 3,8 öre per stream (innan skatt o.s.v.)på Spotify i Sverige, skriver sajten OBSID.

Men den uträkningen har Zara Larsson har tjänat över 55,1 miljoner kronor, brutto, på ”Lush Life” – bara från Spotify. Inte dåligt! 


Läs mer: 

Zara Larsson om pengarna hon gett Laila Bagge genom åren: "Hon fick ju..."

Zara Larssons miljonbolag – avslöjar vad som är det bästa med att vara rik